17 Δεκεμβρίου 2014

Η Κοντή Μνήμη του Αχμέτ Τούρκ.Ποιούς Ξέχασε;

Ahmet Türk: Kürtler barışa hazır, samimiyseniz siz de adım atın,ahmet,türk,kürtler,barışa,hazır,samimiyseniz,siz,de,adım,atın
Οι Νεότουρκοι το 1908 παίρνουν στα χέρια τους την εξουσία με επανάσταση, με επικεφαλής την τριανδρία του κομιτάτου "Ένωση και Πρόοδος" Ενβέρ, Ταλαάτ και Τζεμάλ πασά. Ο βασικός και κύριός τους στόχος είναι η μετατροπή της πολυεθνικής οθωμανικής αυτοκρατορίας σε μωαμεθανικό εθνικό τουρκικό κράτος με την εξόντωση και τον εκτουρκισμό όλων των άλλων λαών. Η απόφαση πάρθηκε στο συνέδριό τους στη Θεσσαλονίκη το 1911  και για να πραγματοποιηθούν τα σχέδιά τους αποφασίστηκε η προσφυγή στην ένοπλη βία.Ο  Μεχμέτ Ταλαάτ πασάς ως υπουργός Εσωτερικών  ανέλαβε την ευθύνη για τον εκτοπισμό των μειονοτήτων και κυρίως Αρμενίων και Ελλήνων.Διακρινόμενος για την οξύνοια, την τόλμη αλλά και την απίστευτη σκληρότητά του, πρωτοστατώντας στα υπό των Γερμανών οργανωτών του οθωμανικού στρατού υποδειχθέντα σχέδια εκτοπισμού κάθε ελληνογενούς στοιχείου από τη Θράκη, τα παράλια της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Ήταν ο κύριος υποκινητής και πρωταγωνιστής και της γενοκτονίας των Αρμενίων. Οι γενοκτονίες οι οποίες υλοποιήθηκαν  με δική του εντολή από την Άνοιξη του 1914 μέχρι το 1918.


Ο Αχμέτ Τούρκ είναι εκ των δημοφιλέστερων Κούρδων Πολιτικών. Πρώην  πρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας του Κουρδιστάν (DTK),  νύν  ανεξάρτητος βουλευτής της πόλης Μάρντιν  εκ των συνομιλητών του Κούρδου Ηγέτη Αμπτουλλάχ Οτζαλάν τον οποίον και έχει επισκεφθεί στην φυλακή του Ιμραλί ως μέλος Κουρδικής Αντιπροσωπίας. Σε δημόσια παρέμβαση του σε Συνέδριο στην Στοκχόλμη εξέφρασε την θλίψη του για την συμμετοχή ορισμένων Κουρδικών Φυλών στην Γενοκτονία του 1915 (Κατά την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων την ιστορική περίοδο 1914-1915)  ζητώντας συγνώμη απο τους Ασσύριους (Ασσυριακού / Χαλδαϊκού / Συριακού πληθυσμού ), τους Αρμένιους και τους Γιαζιντί για τον πόνο που τους προκάλεσαν με την συμμετοχή τους στην σφαγή αυτή. Ανέφερε χαρακτηριστικά πώς  ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τον πόνο αυτό που προκαλέσαμε στους αδελφούς λαούς μας  και πως δεν πρέπει αυτό να ξεχαστεί , ελπίζοντας στην συγχώρεση τους. Πρόκειται για μαι συνέχεια στην Κουρδική λυτρωτική ιστορική αυτογνωσία μέν κολοβή δε καθώς δεν υπάρχει καμιά αναφορά στην Γενοκτονία του Ελληνισμού (Ποντιακού,Μικρασιατικού και Θράκης) μάλλον αποτελεί ανταπόδωση για τα όσα ο Ελληνικός λαός προσέφερε σε χαλεπούς καιρούς στο Κουρδικό κίνημα.