17 Δεκεμβρίου 2014

Τον Ερντογάν γιατί τον θέλουν στην Ευρώπη;

Το ανελεύθερο, νεο-οθωμανικό επιδρομικό έκτρωμα βρίσκει στηρίγματα στην Ε. Ένωση

Ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει και σκληραίνει ακόμη περισσότερο τα ανελεύθερα και καταπιεστικά μέτρα του κατά του τουρκικού λαού, στις Βρυξέλλες, και ενώ συνεχίζεται και κορυφώνεται η τουρκική επιδρομή στην κυπριακή ΑΟΖ, οι μισοί Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επικεφαλής τη Γαλλία και τη Γερμανία, ζήτησαν στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών το άνοιγμα δύο κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία! Οι υπόλοιπες χώρες δεν πήραν θέση, και μόνο η Κύπρος, συνεπικουρούμενη από την Ελλάδα και την Αυστρία, έφεραν ένσταση. Τελικά η προσπάθεια των συμμάχων της Τουρκίας απέτυχε και τα κεφάλαια δεν άνοιξαν, αλλά αυτός ο συσχετισμός δυνάμεων είναι ενδεικτικός της ανυπαρξίας αρχών και της απουσίας υποστήριξης του δικαίου, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Θα επικεντρωθούμε σε όσα είπε σε παρέμβασή του ο Ιωάννης Κασουλίδης, απευθυνόμενος προς όσους ζητούσαν άνοιγμα των κεφαλαίων. «Τι θα διαπραγματευθείτε με τον κ. Ερντογάν;», αναρωτήθηκε. «Εάν οι γυναίκες είναι ίσες με τους άνδρες; Όταν μετακινούνται τόσοι δικαστές και δημόσιοι κατήγοροι; Όταν προεκλογικά διακόπτεται η λειτουργία του twitter και του youtube; Εάν νομίζετε ότι διαπραγματεύεστε, θα σας πει να κάνετε τη δουλειά σας», ανέφερε. Και όντως ο Ερντογάν, απαντώντας στις αντιδράσεις στην Ευρώπη για τις συλλήψεις των δημοσιογράφων και τα άλλα καταπιεστικά μέτρα, απάντησε στους Ευρωπαίους εταίρους: «Αφήστε την Τουρκία, ήσυχη. Κοιτάξτε τη δουλειά σας».

Εξεγείρεται ο νους κάθε λογικού ανθρώπου, πώς αυτή η χώρα, η οποία στην πραγματικότητα κουβαλά μαζί της όλα τα στοιχεία ενός νεο-οθωμανικού κράτους, η οποία βαρύνεται με μία επιδρομή και μία πολύχρονη στρατιωτική κατοχή ευρωπαϊκού κράτους, η οποία απορρίπτει όλες τις ευρωπαϊκές αρχές, καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικού κράτους, απαντά στην ελευθερία λόγου με συλλήψεις, όσων διαφωνούν μαζί της, αντιμετωπίζει τη γυναίκα ως κατώτερο ανθρώπινο είδος, και γενικά εξευτελίζει και παραβιάζει κάθε δημοκρατική αρχή, γίνεται δεκτή ως υποψήφιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Και το χείριστο: Υποστηρίζεται η ένταξή της, από τα δύο κύρια θύματά της. Την Κύπρο και την Ελλάδα.

Και το χείριστο του χειρίστου: Ποία μορφή θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν ποτέ η Τουρκία επιτύχει να εισέλθει και καταστεί μέλος ευρωπαϊκής οικογένειας; Έχοντας ως δόρυ, ένα νεκραναστημένο οθωμανικό έκτρωμα, το οποίο επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή και τις κατακτήσεις του σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής;

Αλλά είναι και οι ψευδαισθήσεις του Ελληνισμού. Οι επικίνδυνες ψευδαισθήσεις που στηρίζονται στον ευσεβοποθισμό, τον οποίο προκαλεί η φοβία και τα σύνδρομα, ότι τάχατες, μία Τουρκία εξευρωπαϊσμένη και σύγχρονη, δεν θα αποτελεί πλέον κίνδυνο για τον Ελληνισμό και θα απαλλαγεί του νεοθωμανικού οράματος.

Επικίνδυνες ψευδαισθήσεις, οι οποίες οδηγούν σε παραλογισμούς. Η Τουρκία δεν εκσυγχρονίζεται και δεν εξευρωπαΐζεται. Αντίθετα, συνεχώς και περισσότερο σύρεται σε πιο σκληρές νεο-οθωμανικές πρακτικές και πολιτικές. Με νύχια και με δόντια, Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να αποτρέψουν ένταξη της Τουρκίας. Η ένταξή της, αν τελικά πραγματοποιηθεί, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, οι οποίες ενδέχεται να γίνουν ακόμη πιο επικίνδυνες, θα δημιουργήσει μεγαλύτερους κινδύνους για τον Ελληνισμό, από όσα βιώνει σήμερα.
ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 See more at: http://www.sigmalive.com