05 Δεκεμβρίου 2014

Το σπορ της βλακείας

http://sxoliastesxwrissynora.files.wordpress.com/2014/05/seferis.jpg?w=960&h=552
Του ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΑ  ΜΕ ένα διεθνές σπορ, στο οποίο ο Υπαρκτός Ελληνισμός έχει εντυπωσιακές επιδόσεις, λέω να καταπιαστώ σήμερα.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για το σπορ της βλακείας. Το πιο δημοφιλές σπορ του κόσμου, μιας και καταπιάνεται με αυτό η πλειοψηφία του ανθρώπινου είδους.ΤΟ ότι τα πηγαίνουμε πολύ καλά στο άκρως ανταγωνιστικό αυτό άθλημα (που δεν έχει σύνορα και πατρίδα), δείχνει ότι δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι είμαστε και... ο εξυπνότερος λαός του κόσμου.ΟΠΩΣ και να το δει κανείς το θέμα, δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός, ότι για να τα πηγαίνει κανείς τόσο καλά σε ένα τέτοιο «πρωτάθλημα» (όπως αυτό της βλακείας) κάτι παραπάνω από τους άλλους θα πρέπει να έχει.ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ στο θέμα της βλακείας, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, είχε πει ότι «δύο πράγματα είναι ατελείωτα: Το Σύμπαν και η βλακεία των ανθρώπων».ΚΑΙ προκειμένου να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για το τι ακριβώς εννοούσε, συμπλήρωσε: «Για το Σύμπαν δεν είμαι ακόμα σίγουρος»!

ΠΡΙΝ παρεξηγηθούμε και χαρακτηριστούμε ρατσιστές, να προσθέσουμε ότι η βλακεία δεν έχει κοινωνική τάξη και δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ των ανθρώπων. Τη συναντάς παντού...
ΑΠΟ τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου μέχρι και σε αυτούς που δεν ξέρουν να προσθέσουν δύο και δύο.ΑΝ και ο ιός της βλακείας δεν είναι μεταδοτικός και δεν περνάει από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως η γρίπη των πουλερικών, από τη «νόσο» έχουν προσβληθεί δισεκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη.ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ που δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό, ισχυρίζονται ότι η βλακεία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρωπότητα.ΤΟ γεγονός, επίσης, ότι δεν υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από τη βλακεία, την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη, μιας και θέλουμε-δεν θέλουμε, θα είμαστε στον αιώνα τον άπαντα, καταδικασμένοι να ζούμε στην παντοδύναμη επικράτειά της.

ΟΣΟΙ μέχρι τώρα πίστευαν ότι η παγκοσμιοποίηση της τεχνολογίας, οι νέοι ορίζοντες στη γνώση που άνοιξε το internet και από κοντά η παιδεία, θα συνέβαλαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και αποδυνάμωση της βλακείας, άρχισαν να το ξανασκέπτονται.ΠΡΙΝ καλά-καλά το αντιληφθούμε, για να πάρουμε τα μέτρα μας, προκειμένου να την αντιμετωπίσουμε, η βλακεία μετακόμισε μαζικά και βρήκε καταφύγιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.ΜΕ δυο κουβέντες, εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα στα social media που σχεδόν κυριάρχησε και τα έθεσε υπό την κατοχή της.ΕΚΕΙ κατάφερε να βρει αμέσως συμμάχους και προστάτες. Ακόμα και τα σοβαρά Μέσα Ενημέρωσης ασχολούνται πλέον με τα... μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προβάλουν κάθε τόσο τις «απόψεις» των απανταχού ηλιθίων.
ΣΤΗΝ προσπάθειά τους να δείξουν ότι είναι... δημοκρατικά και φιλοξενούν όλες τις απόψεις, έγιναν, πριν το καταλάβουν, τα φερέφωνα της παγκοσμιοποιημένης βλακείας.

ΟΛΟΙ της γης οι βαρεμένοι εκεί είναι πλέον μαζεμένοι. Όποιος διαφωνεί, ας κάνει σέρφινγκ στο διαδίκτυο και ας έλθει να μού το πει.ΤΟ διαδίκτυο τους ενώνει, τους οργανώνει και τους δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν, όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ τους.Ο ένας βρίσκει τον άλλο και όλοι πια μαζί αποτελούν μια τεράστια συμπαγή δύναμη που δεν παίζεται με τίποτα.ΑΝ παράλληλα λάβουμε υπόψη μας ότι αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει γιατρειά.

ΚΑΙ από μια τέτοια μάζωξη δεν θα μπορούσε, βέβαια, να απουσιάζει ο... εξυπνότερος λαός του κόσμου, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα.ΤΙ θα ήταν, άλλωστε, το global village χωρίς εμάς τους Έλληνες; Μπορείτε να διανοηθείτε ένα παγκόσμιο χωριό without Greek community; Όχι βέβαια...ΚΑΙ αφού έτσι έχουν τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν οι χρυσαυγίτες και οι υπόλοιποι υπερπατριώτες, που πίνουν νερό στο όνομα του ένδοξου ελληνισμού, να μη στήσουν τη δική τους φωλιά.ΠΡΩΤΕΣ μούρες, σας λέω, είναι στο facebook και πανέτοιμοι να κάνουν like οτιδήποτε έχει σχέση με το μεγαλείο της φυλής μας.

ΚΟΙΝΟΣ παρονομαστής που (λίγο-πολύ) ενώνει τους πάντες, είναι βέβαια η βλακεία και ό,τι άλλο κατά καιρούς την ακολουθεί πιστά, όπως τα σκυλιά τα αφεντικά τουςΑΝ δίπλα στους υπερπατριώτες προσθέσουμε τα θύματα του κακοφορμισμένου ναρκισσισμού και από κοντά τους αφελείς λάτρεις του ριζοσπαστικού εθνικισμού, του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, της χριστιανοσύνης και συμπεριλάβετε τον αντι-εβραϊσμό, θα έχετε τον... οδικό χάρτη για να σερφάρετε (με άνεση) στη διαδικτυακή επικράτεια της βλακείας.ΠΡΙΝ παρεξηγηθώ, να τονίσω εδώ, ότι το διαδίκτυο το χρησιμοποιούν και άνθρωποι που δεν είναι βλάκες και δεν ανήκουν σε καμιά από τις πιο πάνω κατηγορίες.

ΑΛΙΜΟΝΟ αν δεν ήταν έτσι. Βεβαίως, το χρησιμοποιούν και νορμάλ άτομα, αλλά το βηματισμό στα δρώμενα και τις ατελείωτες συζητήσεις που ακολουθούν την ειδησιογραφία την δίνουν συνήθως οι τύποι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και γράφουν ό,τι τους κατέβει.
....... ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ -http://neoskosmos.com