20 Ιουλίου 2014

Ερντογάν: Λύση του Κυπριακού για ένταξη Τουρκίας στην ΕΕ

Από: Sigmalive -Η λύση του Κυπριακού είναι το πρώτο θέμα που έρχεται στο μυαλό, ώστε να τεθεί τέρμα στα εμπόδια της Τουρκίας για την ενταξιακή της πορεία, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας χθες βράδυ σε δείπνο προς τους Πρέσβεις της ΕΕ που παρέθεσε το κόμμα του.

"Ως Τουρκία επιθυμούμε μια αμοιβαία λύση στην Κύπρο βασισμένη στην πολιτική ισότητα των δύο λαών. Διατηρούμε τη θέση να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Αυτό που χρειάζεται στην Κύπρο είναι η πολιτική βούληση που θα επιδείξει η ε/κ πλευρά. Η προσδοκία μας από τη διεθνή κοινότητα είναι να δώσουν αυτά τα μηνύματα με ισχυρό και αποφαστιστικό τρόπο", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι "από την Ιταλία, η οποία ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ αυτό τον μήνα αναμένουμε να υπάρξει ώθηση στην διαδικασία της ενταξιακής μας πορείας με το άνοιγμα νέων κεφαλαίων. Πρέπει να δοθεί τέρμα στα εμπόδια που τίθενται απέναντι μας στην ενταξιακή μας πορεία και το πρώτο θέμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι το Κυπριακό".
Πηγή ΚΥΠΕ