15 Μαΐου 2014

ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ A400M

ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ A400M Το μεταγωγικό A400M θα συμβάλλει σημαντικά στην τουρκική οικονομία μέχρι το 2030. Το ποσό της συμβολής ανέρχεται στα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.Ο διευθυντής του προγράμματος Μεταγωγικό Αεροσκάφος A400M, Osman Soylu, σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι η διεθνής κοινοπραξία που αποτελείται από την Τουρκία, την Αγγλία, την Γαλλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο θα κατασκευάσει 170 αεροσκάφη το καθένα από τα οποία θα κοστίζει 125 εκατομμύρια ευρώ.Ο Soylu είπε ότι το αεροσκάφος θα αποτελείται από τμήματα που θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις των χωρών της κοινοπραξίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι μείζονος σημασίας για τα συγκεκριμένα κράτη. 6% θα είναι η συμμετοχή της Τουρκίας στην κατασκευή του μεταγωγικού αεροσκάφους.

Ο Soylu είπε ότι οι χώρες της κοινοπραξίας πέρα από την κάλυψη των αναγκών τους σε μεταγωγικά αεροσκάφη, δημιουργούν μεριδίο εργασίας σχεδιασμού και παραγωγής για τις βιομηχανικές εταιρείες τους ανάλογα με τον αριθμό των αεροσκαφών που προμηθεύονται.«Κάθε A400M θα έχει τμήματα που θα σχεδιαστούν και θα κατασκευαστούν στην TUSAŞ και στην Βιομηχανία Κινητήρων TUSAŞ Α.Ε. Ταυτόχρονα οι εταιρείες αυτές θα αναλάβουν την συντήρηση και την επισκευή των αεροσκαφών A400M», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Soylu.
Διαστάσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά του A400M
Μήκος: 45 μέτρα,Εκπέτασμα Πτερύγων: 43 μέτρα,Ύψος:15 μέτρα,Όγκος φορτίου: 340 τετραγωνικά μέτρα,Ωφέλιμο φορτίο: 37 τόνοι
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT