13 Μαρτίου 2014

Η DHKP-C ανέλαβε την ευθύνη για το θάνατο 22χρονου στην Πόλη

Από: Sigmalive/ΚΥΠΕ Νέες διαστάσεις παίρνει η χθεσινή δολοφονία του 22χρονου Μπουράκ Τζαν Καραμάνογλου στην πλατεία Οκμεϊντανί της Κωνσταντινούπολης, καθώς την ευθύνη για τη δολοφονία του, ανέλαβε σήμερα η ακροαριστερή οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C).
Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Καραμάνογλου ήταν μέλος της ισλαμικής οργάνωσης που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ “Κασίμπασα 1453”.Στην ανακοίνωσή της, η ακροαριστερή οργάνωση αναφέρει ότι απάντησαν σε πυρά της άλλης ομάδας και από τη σύγκρουση σκοτώθηκε ένα άτομο και άλλα δύο τραυματίστηκαν. Αναφέρουν ακόμη ότι έβαλαν φωτιά στο γραφείο προεκλογικού συντονισμού του ΑΚΡ και άνοιξαν πυρ σε όχημα του κόμματος.


Πριν η οργάνωση DHKP-C αναλάβει την ευθύνη, φήμες ανέφεραν ότι ο δολοφονηθείς νεαρός ήταν μέλος της εθνικιστικής οργάνωσης “Εθνικόφρονες Εστίες” (Ülkü Ocakları), ωστόσο η εν λόγω οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας. Σύμφωνα με τις Εθνικόφρονες Εστίες, ο 22χρονος ήταν μέλος της οργάνωσης “Κασίμπασα 1453”.

Και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας του στην Μερσίνα τα έβαλε με το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP) κατηγορώντας το ότι συνεργάζεται με το DHKP-C και τους διαδηλωτές του Γκεζί.

«Έϊ ΜΗΡ τι δουλειά έχεις εσύ με τους διαδηλωτές του Γκεζί; Πώς βρίσκεσαι στο πλάι τους; Πώς κάνεις συμμαχία με τις περιθωριακές οργανώσεις και τις τρομοκρατικές οργανώσεις που ρίχνουν σφαίρες στην αστυνομία; Πώς συνεργάζεσαι με αυτούς που καίνε τις σημαίες μας στην Άγκυρα και αυτούς που επιτίθενται στις μαντιλοφορούσες στην Κωνσταντινούπολη;», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Η κηδεία του νεαρού Καραμάνογλου τελέστηκε το απόγευμα μέσα σε κλίμα έντασης στο τζαμί του Μπέγιογλου. Μετά την κηδεία, μια ομάδα έκλεισε το δρόμο μπροστά από το τζαμί και έριξε πέτρες σε λεωφορεία προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων. Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας.

Ο πατέρας του 22χρονου έπειτα από την κηδεία τα έβαλε με τους διαδηλωτές που ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν. “Θα έσωζε μήπως την Τουρκία ένα 15χρονο παιδί αν δεν πέθαινε; Με πρόφαση αυτό προκαλούν επεισόδια. Ούτε ένας αστυνομικός δεν βγήκε απέναντί τους και να τους πει ‘πού πάτε’; Όλοι έχουν παιδιά. Η ψυχή μου πονάει. Κρίμα σε αυτό το έθνος, κρίμα σε αυτά τα παιδιά. Κρίμα σε όλους τους νέους”, είπε ο πατέρας Καραμάνογλου.