19 Φεβρουαρίου 2014

Κυριαρχία στην τεχνολογία ονειρεύεται ο Ερντογάν

http://tvkosmos.gr/articleImages/0,,17435168_404,00.jpg
Μαθήματα περιορισμού ελευθεριών «δίχως να περιορίζονται οι ελευθερίες», παρέδωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας απευθυνόμενος στους μαθητές της χώρας του κατά την τελετή της εκστρατείας του υπουργείου Παιδείας για τη δωρεάν παροχή 100 χιλιάδων υπολογιστών τύπου τάμπλετ.Στόχος της εκστρατείας είναι να έχουν παρασχεθεί μέχρι τον προσεχή Μάρτιο 675 χιλιάδες τάμπλετ σε μαθητές στους 81 νομούς της χώρας.«Μη σας κυριεύσουν οι υπολογιστές.
Χρησιμοποιήστε τους ως μέσα και κυριεύστε τους εσείς», είπε ο Ερντογάν και κάλεσε τους μαθητές να μη χάσουν τους δεσμούς τους με το διάβασμα, τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, αλλά και το παιχνίδι. «Καθώς διευκολύνουμε την πρόσβαση στην τεχνολογία και το Διαδίκτυο, ταυτόχρονα λαμβάνουμε και κάποια μέτρα», είπε φροντίζοντας ωστόσο να τονίσει ότι «δεν περιορίζουμε τις ελευθερίες». «Είμαι σίγουρος ότι με κατανοούν οι γονείς», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε όλα τα βήματα για την προστασία των παιδιών και των νέων. Θα προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις για να παραδώσουμε με τη βοήθεια του Θεού την Τουρκία σε γενιές που κυριεύουν την τεχνολογία και δεν κυριεύονται από αυτήν».Ολα αυτά, ουσιαστικά με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στην εθνοσυνέλευση σχετικά με τον περιορισμό της πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Το σχετικό νομοσχέδιο θα πάρει μορφή νόμου αν εγκριθεί από τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Ο Ατατούρκ Ενδιαφέρουσα στιγμή της τελετής ήταν το σημείο που ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο όνομα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Ξέσπασε μεγάλο χειροκρότημα. Η αναφορά του Ερντογάν μπορεί να μην εκφράζει τα θετικά αισθήματα του ίδιου και του πολιτικού του χώρου προς το πρόσωπο του Ατατούρκ. Η αντίδραση του ακροατηρίου όμως αυτό έδειχνε.Χθες το απόγευμα προκάλεσε ταραχή η έκρηξη που σημειώθηκε σε σημείο που βρίσκεται σε δρόμο γύρω από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την πλατεία. Η έκρηξη σημειώθηκε σε γκαλερί-εργαστήριο γλυπτικής και οφειλόταν, όπως δήλωσαν οι Αρχές, σε διαρροή φυσικού αερίου. Τραυματίστηκαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων οι τρεις φέρουν εγκαύματα δεύτερου βαθμού. Ενας από τους τραυματίες είναι σε βαριά κατάσταση. Μεταξύ των τριών είναι και μία έγκυος, ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου.