19 Φεβρουαρίου 2014

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τουρκία: Ο Γκιουλ έχασε 80.000 followers στο Twitter

Εκστρατεία ενάντια στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, ξεκίνησε στο twitter, με αποτέλεσμα να χάσει 80.000 followers μετά την έγκριση του νομοσχεδίου που θα αυξάνει τον έλεγχο του κράτους στο Διαδίκτυο.
«Εχασε» 80.000 followers ο Γκιουλ στο TwitterΟ Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπτουλάχ Γκιούλ, ενέκρινε χθες ένα νομοσχέδιο που θα αυξάνει τον έλεγχο του κράτους στο Διαδίκτυο, παρά τις εκκλήσεις για το βέτο του την ώρα που η κυβέρνηση ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για την τροποποίηση του νόμου. Ο Γκιούλ ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω του λογαριασμού του στο twitter στις 18 Φεβρουαρίου εκφράζοντας την ικανοποίησή του πως οι πτυχές του νομοσχεδίου που θεώρησε ως «προβληματικές» είχαν ληφθεί υπόψη της κυβέρνησης.«Στα μηνύματά σας (αναφορικά με το νομοσχέδιο) έχετε εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με δύο συγκεκριμένα μηνύματα. Στην πραγματικότητα, γνωρίζω τις δυσκολίες των δύο αυτών σημείων. Έχω επικοινωνήσει με την κυβέρνηση και έχω εκφράσει τις απόψεις μου πάνω σε αυτά τα δύο θέματα απαιτώντας τη διόρθωσή τους» δήλωσε ο Γκιούλ.

«Είμαι χαρούμενος που βλέπω πως οι ανησυχίες μου σχετικά με αυτές τις δύο παραγράφους θα επιλυθούν με ένα νέο νομικό καθεστώς αύριο (19 Φεβρουαρίου). Προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος, θα τον εγκρίνω αμέσως μόλις επιστρέψω από την Ουγγαρία» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του όμως πυροδότησαν μια εκστρατεία εναντίον του στο Twitter δημιουργώντας το hashtag # UnfollowAbdullahGül, με αποτέλεσμα πάνω από 80.000 χρήστες του twitter να τον διαγράψουν από τους καταλόγους των followers.Ο Γκιούλ ωστόσο, που έχει ακόμη 4,3 εκατομμύρια οπαδούς, δηλώνει αφοσιωμένος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ πολλές φορές έχει εξήρει τις δυνατότητες που προσφέρει το Twitter Το 2011 μάλιστα είχε γράψει πως : «Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να περιφέρεται ελεύθερα στο διαδίκτυο».

Σύμφωνα πάντως με το νέο νόμο, η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών θα έχει την εξουσιοδότηση να εμποδίζει την πρόσβαση σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα θεωρεί πως παραβιάζει την ιδιωτική ζωή εντός τεσσάρων ωρών, χωρίς δικαστική εντολή.
ΕΘΝΟΣ