10 Ιανουαρίου 2014

"Λάβαμε εντολή να μην ενοχλούμε τους Τούρκους στο Αιγαίο"


http://www.briefingnews.gr/media/k2/items/cache/f2365762590b6e8a4064429cda56bc33_M.jpgΣυγκλονιστική δημόσια καταγγελία που συνιστά εσχάτη προδοσία είχαμε πριν λίγο από τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Θράκης Σάκη Ζησίδη: Το Λιμενικό έλαβε εντολή "άνωθεν", δηλαδή από την κυβέρνηση, να αποχωρήσει από την περιοχή της Λαδόξερας  και να μη ενοχλεί τον στόλο των τουρκικών σκαφών (Ναυτικού, Ακτοφυλακής και αλιευτικά)!

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση είναι απλά τρομοκρατημένη σε ότι αφορά την πιθανότητα κλιμάκωσης ελληνοτουρκικού επεισοδίου, αλλά αν φοβούνται να πάνε στο δάσος να παίξουν τους λαγούς.Εδώ πλέον αναδεικνύονται ζητήματα εθνικής μειοδοσίας.Και αν δίνουν τέτοιες εντολές στην Ακτοφυλακή ποιος μας λέει ότι σε μια κρίση δεν θα δώσουν τις ίδιες εντολές και στις Ένοπλες Δυνάμεις; Και το ερώτημα είναι αν θα το αποδεχθούν αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις.


Χθες ούτε καν παρενοχλήθηκε το τουρκικό ελικόπτερο ειδικών δυνάμεων που πέταξε επάνω από τηνν Σάμο. Μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν υπάρξει ούτε καν διάβημα για το γεγονός στην Άγκυρα!

Πριν μερικές ημέρες το defencenet.gr είχε αποκαλύψει με φωτογραφικό ντοκουμέντο την εισβολή τουρκικών κσαφών της Ακτοφυλακής και αλιευτικών, σε απόσταση λόγω εκατοντάδων μέτρων από τη Λαδόξερα στο βορειοανατολικό ΑιγαίοΣήμερα έρχεται ένα άλλο γεγονός για να καταδείξει ότι η κυβέρνηση γα λόγους που η ίδια γνωρίζει δεν τολμά ούτε καν στοιχειώδη αστυνόμευση να ασκήσει εντός της ελληνικής επικράτειας έναντι των τουρκικών παραβιάσεων: Εντολή να αποχωρήσουν από την περιοχή της Λαδόξερας έλαβαν τα σκάφη του λιμενικού Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης!

Τα σκάφη του ΛΣ/Ακτοφυλακή είχαν προσεγγίσει προκειμένου να αντιμετωπίσουν την παραβίασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από τουρκικά αλιευτικά που συνοδεύονταν από σκάφη του τουρκικού Ναυτικού.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Θράκης Σάκη Ζησίδη η εντολή της αποχώρησης  δόθηκε «άνωθεν», δηλαδή από το Αρχηγείο σε εκτέλεση φυσικά εντολης της κυβέρνησηςΑκούστε τα όσα συγκλονιστικά είπε ο Σάκης Ζήσιδης για την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων τις τελευταίες μέρες στον Σταύρο Αποστολίδη στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Status Radio:

«Διευκρινιστικές» δηλώσεις Ζησίδη για την Λαδόξερα και τις … Άνωθεν εντολές, για το παραλίγο θερμό επεισόδιο, ανατολικά της Σαμοθράκης !!!

   Πανελλήνιο σάλο, προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου των Λιμενικών Θράκης Θανάση Ζησίδη στη σημερινή πρωινή εκπομπή του STATUS 94.2, ότι προ ημερών, όταν το σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης επιχειρούσε στη Λαδόξερα της Σαμοθράκης επιτηρώντας τουρκικά λιμενικά και αλιευτικά σκάφη, δέχτηκαν «εντολή άνωθεν» για να αποχωρήσουν από το σημείο.   Με νεώτερες δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του STATUS RADIO, (με δική του πρωτοβουλία), ο Πρόεδρος των Λιμενικών Θανάσης Ζησίδης, διευκρίνισε ότι οι συνάδελφοί του στο σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, «δεν πήραν ποτέ εντολή από ανωτέρους τους για να «υποχωρήσουν», αλλά εκτιμώντας τα δεδομένα επέλεξαν να μην επέμβουν δυναμικά με σύλληψη επ’ αυτοφώρω των τούρκικων αλιευτικών σκαφών και παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις των σκαφών όπως συνήθως».   Είναι προφανές από τις νεώτερες «διευκρινιστικές» δηλώσεις του κ. Ζησίδη, ότι προτιμήθηκε η … ήπια τακτική από την επιλογή να ενισχυθεί η προκλητικότητα των Τούρκων, που θα είχε ως αποτέλεσμα, την πρόκληση θερμού επεισοδίου στη Λαδόξερα, με ανυπολόγιστες συνέπειες . 

Ο Βαρβιτσιώτης καρατόμησε στέλεχος του Λιμενικού για "ψευδείς δηλώσεις" για το Αιγαίο!

 

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου στέλεχος του Λιμενικού Σώματος το οποίο με δηλώσεις του προς “εθνικιστικές” ιστοσελίδες υποστήριξε ότι έχουν δοθεί εντολές από ψηλά να υποχωρούν τα σκάφη του Λιμενικού όταν στη περιοχή της Ζουράφας ψαρεύουν Τούρκοι!

Το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

Αναφορικά με δημοσίευματα ιστοσελίδων και τους ισχυρισμούς στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τους οποίους δόθηκε, δήθεν, ΄΄άνωθεν΄΄ εντολή στα πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να υποχωρήσουν από την περιοχή της Ζουράφας, κατά τη στιγμή που αλιευτικά σκάφη τρίτης χώρας διενεργούσαν αλιεία, το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δηλώνει τα εξής:

Οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς αβάσιμοι, ανυπόστατοι και ψευδείς.

Πάγια ακολουθούμενη επιχειρησιακή τακτική του Λιμενικού Σώματος σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι τα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να σπεύδουν στο συγκεκριμένο χώρο, να επεμβαίνουν και να  προασπίζουν  τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τη διερεύνηση της σκοπιμότητας των συγκεκριμένων δηλώσεων, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς διέταξε άμεσα τη διάθεση του εν λόγω στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Υπηρεσία του, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε τακτό χρονικό διάστημα, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη ο Εισαγγελέας του αρμόδιου Ναυτοδικείου. 
 ONALERT.GR, Briefingnews.gr,Statusradio.gr/