28 Ιανουαρίου 2014

Οι ασκήσεις ναυτικών δυνάμεων της Ρωσίας και της Κίνας άρχισαν στη Μεσόγειο

http://www.briefingnews.gr/media/k2/items/cache/1e42397577faa0bedf57ee45179c0459_M.jpg
Οι ασκήσεις με τη συμμετοχή του βαρέως πυρηνοκίνητου πυραυλοφόρου καταδρομικού "Μεγάλος Πέτρος " και του κινέζικου περιπολικού «Γιανγκ Τσεν» άρχισαν στις 25 Ιανουαρίου στη Μεσόγειο, ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας.
"Ο ασκήσεις άρχισαν με τη συνάντηση των πλοίων με χρήση ακάτων και ανταλλαγή αξιωματικών επικοινωνίας. Έπειτα τα πληρώματα άρχισαν να επεξεργάζονται κοινές ασκήσεις, τη διαχείριση των οποίων εναλλάξ θα πραγματοποιούν ο Ρώσος και Κινέζος αρχηγός ", είπαν στο γραφείο Τύπου προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων κατόπιν παράκλησης των Κινέζων συνεργατών οι Ρώσοι ναυτικοί θα δημιουργήσουν προπέτασμα καπνού.


Στο Υπουργείο επισήμαναν ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων επίσης θα επεξεργαστούν τις πτήσεις ελικοπτέρων του πλοίου, και μάλιστα το ρωσικό ελικόπτερο θα πραγματοποιήσει προσγείωση στο κινέζικο πλοίο, και το κινέζικο στο ρωσικό καταδρομικό. "Οι πλευρές επίσης θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις για την αντιαεροπορική άμυνα. Το χαρακτηριστικό τους θα είναι η χρήση των ελικοπτέρων του πλοίου, ως προσομοιωτές των πραγματικών στόχων ", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου.

"Αυτού του είδους οι ασκήσεις με τη συνεργασία των στόλων των δύο χωρών διεξάγεται για πρώτη φορά. Κατά την άποψη των δύο πλευρών ο βασικός στόχος των ασκήσεων είναι η αύξηση του επιπέδου άμεσης συμβατότητας μεταξύ του ρωσικού και του κινέζικου πολεμικού πλοίου κατά τη διάρκεια κοινών επιχειρήσεων στο ανατολικό μέρος της Μεσογείου ", συμπέραναν στο Υπουργείο Αμύνης.

Το σχέδιο διεξαγωγής των ρώσο – κινεζικών ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού εγκρίθηκε στις 23 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του "Μεγάλου Πέτρου " στην αποστολή του "Γιάνγκ Τσεν". Πριν από αυτό το κινέζικο περιπολικό επισκέφτηκε μια ομάδα από το αρχηγείο του καταδρομικού του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.

Τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας και της Κίνας στις αρχές Ιανουαρίου για πρώτη φορά άρχισαν να συνεργάζονται στα πλαίσια της θαλάσσιας επιχείρησης για την διασφάλιση ασφάλειας για την μεταφορά των χημικών όπλων της Συρίας στη μεσόγειο.
http://www.briefingnews.gr/ros/item/83080-oi-akieis-nau