10 Δεκεμβρίου 2013

"Για τη διεθνή υπεράσπιση του ελληνικού λαού, για την αποτροπή μιας καταστροφής της Ελλάδας και της ελληνικής αριστεράς "

http://arouraios.gr/wp-content/uploads/2013/09/ellada1.jpg
Κonstantakopoulos.Να τα πιάσουμε τα πράγματα απο την αρχή. Αν ο Kος Kωνσταντακόπουλος -και πολλοί άλλοι- έδιναν σημασία στα όσα κατέγραφε στην Φωνή της Ρωσίας ο Κονσταντίν Κατσάλιν  σε μια σειρά απο άρθρα του με τίτλο " Το βαλκανικό ημερολόγιο ενός Ρώσου δημοσιογράφου" θα ήταν σε θέση να καταλάβουν τον ρόλο του Διεθνούς παράγοντα και δη των ΗΠΑ στην Γιουγκοσλαβική κρίση.Ο τρόπος που διευθετήθηκε η κρίση αυτή και οι λόγοι που επέβαλλαν την διευθέτηση της ήταν οι ίδιοι λόγοι που την προκάλεσαν. Η  Γιουγκοσλαβία ως κράτος γεννήθηκε το 1919, μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αποτελείτο από κομμάτια της πρώην Αυστροουγγαρίας και βεβαίως την Σερβία, που ήταν και η μόνη που ήταν οργανωμένη ως κράτος με στρατό, με δημοσιοϋπαλληλία και βεβαίως με εξωτερική πολιτική. 
Το πείραμα των τριών βασιλείων - γιατί αρχικά λεγόταν το Βασίλειο της Σερβίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας - δεν πέτυχε. Και δεν πέτυχε; Γιατί η μεν Σερβία είχε υπόψη της ένα κεντρικό κράτος, ένα συγκεντρωτικό κράτος υπό σερβική διοίκηση, ενώ οι άλλοι φαντάζονταν το καινούργιο κράτος σαν μία ομοσπονδία. Αυτό δεν έγινε στον μεσοπόλεμο. Η δυσαρέσκεια των Κροατών ιδίως ήταν πάντοτε μεγάλη. Υπήρχε μία έντονη δυσαρέσκεια, η οποία και εκφράστηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν οι Κροάτες συνεργάστηκαν αμέσως με τα στρατεύματα κατοχής, ενώ οι Σέρβοι υπέστησαν το μεγαλύτερο μέρος της κακομεταχείρισης των στρατευμάτων κατοχής. Πρώτα απ' όλα το Βελιγράδι βομβαρδίστηκε, ενώ αντιθέτως, στο Ζάγκρεμπ έγινε υποδοχή με μεγάλο ενθουσιασμό των γερμανικών στρατευμάτων.

-Στη Γερμανία το 1995 η Βουλή εγκρίνει την αποστολή στρατιωτών και μαχητικών αεροσκαφών στην πρώην Γιουγκοσλαβία, εμπλέκοντας, για πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το γερμανικό στρατό σε αποστολή μάχης στο εξωτερικό. Ήταν μια απόφαση στην οποία τότε ίσως να μην δόθηκε η σημασία που έπρεπε. Η επιστροφή της Γερμανίας στα Βαλκάνια ήταν μία ακόμη φάση του σχεδίου απόλυτης ηγεμονίας της .Οι Γερμανοί είχαν σοβαρά οικονομικά συμφέροντα βαθιά καταχωνιασμένα και ενσωματωμένα σε Σλοβενία και Κροατία από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ο μόνος τρόπος για να τα επανακτήσουν ήταν το σπάσιμο της κεντρικής κυβέρνησης του Βελιγραδίου.

- Οι πρώτοι που ζήτησαν την ανεξαρτησία από το σχήμα της ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας, ήταν οι Σλοβένοι και οι Κροάτες. Και βεβαίως αυτούς ευνόησε η Γερμανία της εποχής εκείνης. Η Αμερική από την πλευρά της ήταν στην αρχή αρκετά επιφυλακτική και προσπαθούσε να πείσει τους ενδιαφερομένους να συνεννοηθούν μεταξύ τους πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Εμφανίσθη όμως πρώτος ο Γκένσερ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας. Ο Γκένσερ πρέπει να πούμε ότι είχε πολλούς ψηφοφόρους Κροάτες, διότι οι δοσίλογοι Κροάτες μετά τον πόλεμο, κατέφυγαν στη Γερμανία. Όπου έτυχαν και μεγάλης περιποίησης, διότι ήταν συνεργάτες των Γερμανών. Μπορεί ν' άλλαξε το καθεστώς, αλά το αίμα νερό δεν γίνεται. Η φιλία συνεχίστηκε. Οι Κροάτες δοσίλογοι, οι Ουστάσα, όσους δεν έπιασε ο Τίτο, οι άλλοι κατέφυγαν στη Γερμανία, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια της τιτοϊκής εποχής ήταν ακραιφνώς αντικομμουνιστές και αντιτιτοϊκοί βεβαίως.Αυτοί ήταν και λίγο τα χαϊδεμένα παιδάκια της Γερμανίας, σ' εποχές διηρημένης Γερμανίας, Ανατολή - Δύση και όλα τα καλά. Ως εκ τούτου, ο Γκένσερ θεώρησε υποχρέωσή του να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του και να πει: «Βεβαίως πρέπει ν' αναγνωρίσουμε την Κροατία». Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός, ο οποίος έκανε την αρχή της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, αναγνωρίζοντας τη Σλοβενία και την Κροατία. Από εκεί αρχίζει το κακό.

Nα σημειωθεί πως χωρίς αποκατάσταση και αναζωογόνηση της οικονομίας η ειρήνη στην περιοχή θα ήταν τόσο εύθραυστη, που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να ξαναρχίσει.Η Ευρώπη αυτό φοβόταν περισσότερο από όλα.Ο Κος Κωνσταντακόπουλος όπως και πολλοί άλλοι δεν γνωρίζουν την βασική αιτία της ήττας των ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Η αντίδραση της Αμερικανικής κοινής γνώμης - υποβοηθούμενη από τα μέσα ενημέρωσης τα οποία και κυριολεκτικά προπορεύονταν των αμερικανικών δυνάμεων και μετέδιδαν με τρόπο "αμερόληπτο" τις εξελίξεις- προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς Είθισται να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη δύο φορές και αυτό το δόγμα πραγματώθηκε και στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας.

Το γερμανικό δόγμα βασίζεται σε πανίσχυρο φυλετικά Έθνος,πανίσχυρο, αξιόπιστο κράτος και στην Ισχύ που παράγει η Ικανότητα.Με ιδιαίτερο δέος περιβάλλεται ο κάθε πολίτης ο οποίος ενεργά εκδηλώνει την αγάπη του για το Έθνος και την αφοσίωση του προς το κράτος. Η Ελλάδα και η κολοβή Ελληνική πολιτική σκέψη πίστεψε πως θα μπορούσε να εφαρμόσει απο τις συνθήκες που υπέγραφε ότι παρήγαγε όφελος. Κατά συνέπεια δεν πρόκειται για καμιά συκοφάντηση της Ελλάδας , την εικόνα μας την πραγματική προβάλλουν. Όμως το γιατί επιτίθενται στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό δεν βάζει κανέναν σε υποψίες.Όταν κατανοήσουν την στόχευση θα είναι πολύ αργά όπως πάντα σε τούτο τον τόπο.Το έχουμε ξαναπεί η Ελληνική ανεξαρτησία δεν επήλθε ως προϊόν μόνο της Ελληνικής Επανάστασης.Αποτέλεσε το Ελληνικό κράτος και γέννημα συγκεκριμένων γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών  συγκυριών. Δυστυχώς και η ένταξη μας στην ΕΟΚ υπο το ίδιο πρίσμα πραγματώθηκε.

Δημόσιες σχέσεις σημαίνει προβάλλω αυτό που είμαι το αληθοφανές.Καλύτερα λοιπόν να μην κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ καμιά καμπάνια γιατί μας φτάνει τα όσα έχουμε στην πλάτη μας. Ο δε κάτοχος του βραβείου Ιπεκτσί  ο οποίος δεν είχε διαβάσει το σχέδιο Ανάν και ο οποίος ως σαλτιμπάγκος κινήθηκε στην πολιτική του ζωή- η σύγκριση με τον Μάνο Χατζιδάκι αδυσώπητη- φρόνιμο θα είναι να μην παίζει με την νοημοσύνη μας να περιμένει την επίσκεψη Ερντογάν και να φωτογραφηθεί στην Ακρόπολη μη ενθυμούμενος τι εστί Τουρκία.  Ο κος Γλέζος κουβαλεί την υψωμένη γροθιά δίπλα στο φερετρο του σφαγέα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού Εμβέρ Χότζα , κουβαλεί επίσης και μια ηρωική πράξη την αφαίρεση της σημαίας απο την γερμανική αποθήκη στην Ακρόπολη, την εκτέλεση του αδερφού του και ένα εκπληκτικό έργο για την Εθνική Αντίσταση όπου μιλά για Εθνική Παλλαϊκή Αντίσταση

Ο Ελληνισμός δεν είναι μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο. Παρόλα αυτά η εκλογή Νικόλα Παπαδόπουλου δημιουργεί άλλο σκηνικό στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι κατηγορείται για οικογενειοκρατία δείχνει να βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του. Το ΑΚΕΛ το οποίο φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για την κατρακύλα της Κύπρου θα περιμένει για πόλη το ταξίδι συμπαράστασης της επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο οχι.όλως τυχαίως ΟΧΙ λέγει και ο Κος Λαφαζάνης με την συνιστώσα του και αυτό είναι σε αντιδιαστολή με την Τεξανή σχολή

Τα Βαλκάνια παράγουν μεγαλύτερη Ιστορία απο όση καταναλώνουν  είχε πεί ο Τσόρτσιλ ο οποίος και αντιμετώπισε με τρόπο κυνικό και ρεαλιστικό τον γερμανικό ηγεμονισμό ης περιόδου εκείνης. Ας ανατρέξουν όσοι ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά και θα ιδιούν πως μπορεί να αναχαιτιστεί η γερμανική επέλαση. Με γνώμονα πάντα πως η Μεγάλη Βρετανία ήταν μόνη της απέναντι στον Γ Ράιχ.Το ότι  και η Ελλάδα είναι μόνη της καλό θα είναι να μας προβληματίσει και να δράσουμε ανάλογα αν μπορούμε φυσικά και όχι  μόνο μέσα απο το Ευρωκοινοβούλιο. 

Tο “σκληρό” Ευρώ είναι αυτό που παράγει πλεονάσματα για την Γερμανία και υπανάπτυξη και φτώχεια για το Νότο. Το κόστος αποπομπής της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη μη διαχειρίσιμο, η Έξοδος της Ελλάδας απο την ζώνη του Ευρώ θα σημάνει την απαρχή ανεξέλεγκτων καταστάσεων για την χώρα μας. Την ίδια ώρα όμως και η σωτηρία του Ευρώ δεν μεταφράζεται και σε σωτηρία της Ελλάδας. Το διαπραγματευτικό χαρτί του φόβου της επέλασης του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις αδύναμο. Το σκηνικό του τρόμου αποτελείται απο τις ανωτέρω παραμέτρους

Φυσικά και η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ένα σοβαρό, σύγχρονο αξιόπιστο κράτος , μία οικονομία ισορροπημένη, ένα πολιτικό σύστημα δημοκρατικό και πολιτικά ώριμο και μια κοινωνία υπεύθυνη. Ομως η οικοδόμηση παραλλήλου μηχανισμού ο οποίος και κάποια στιγμή θα θέσει το επίσημο κράτος και την επίσημη Ελληνική κυβέρνηση σε ρόλο κομπάρσου δεν αποτελεί και την πλέον υπεύθυνη και δημοκρατική στάση , αυτό πρέπει να το καταλάβει μια και καλή ο όμιλος Μέρκελ. Απέναντι σε λογικές προσάρτησης τύπου Αυστρίας και Ουγγαρίας κατά τον β΄παγκόσμιο πόλεμο που επιχειρούνται σήμερα στον Ελλαδικό χώρο η Ελληνική απάντηση είναι η Εθνική στρατηγική

Η Γαλλία υπήρξε εκ των εμπνευστών του ενιαίου νομίσματος του ευρώ . Σήμερα αντιστέκεται, αρνούμενη να «συμμορφωθεί» με την οικονομική πολιτική που διαμορφώνεται και εφαρμόζεται στην Ευρώπη με γερμανική πρωτοβουλία και υφίσταται τις πιέσεις που υφίσταται. Τούτο και μόνο αρκεί για να γίνει κατανοητό πως δεν χωρούνε παίγνια με το ζήτημα αυτό. Η απόκλιση απο τις γερμανικές νόρμες απο τις αδύναμες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου θα επιφέρει την κατακραυγή των διεθνών επιχειρηματικών συμφερόντων. Πολλοί θα βιαστούν να πουν δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογών άρα υποκύπτουμε στον ασφυκτικό γερμανικό έλεγχο.

Λάθος μέγα, με την ματαίωση του εγχειρήματος της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης -εξαιτίας της αντίδρασης της Ρωσίας- στην Γερμανία έχει απομείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και δη η Ευρωζώνη. Μέσα απο αυτή διαθέτει το όποιο διαπραγματευτικό χαρτί στο παγκόσμιο παίγνιο και μέσα απο αυτή την σχέση μπορεί και αποκρύπτει το πλήθος τρωτών σημείων της οικονομίας της και του πολιτικού συστήματος της. Κατά συνέπεια οι εντάσεις της όποιας μορφής δύνανται να λειτουργήσουν ως θρυαλλίδα δυσάρεστων εξελίξεων και η Γερμανική διπλωματία δεν έχει στην φαρέτρα της ως όπλο της κινήσεις υψηλού πολιτικού ρίσκου την ώρα που δεν έχει και Συμμάχους

Και βέβαια χρειάζεται μια σχέση ισορροπίας μεταξύ της πειθαρχίας και της αλληλεγγύης , όχι όμως με στρατηγικές τύπου διαίρει και βασίλευε, τύπου μαστιγίου και καρότου, με επίπλαστα διπολικά σχήματα μορφής καλού και κακού και με εκβιασμούς. Οσο Κομισιόν και Βερολίνο επιμένουν σε λογικές στρατοπέδου συγκέντρωσης η απάντηση είναι κυνική, όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι και η όποια υπέρβαση θα συνοδευτεί απο γραπτή δέσμευση τους που θα τερματίζει το καθεστώς της τρομοκρατίας.


Η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απουσία σοβαρών γεωπολιτικών δυνάμεων στα Βαλκάνια και να αποκτήσει τον ζωτικό χώρο που της είναι αναγκαίος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλει μεγάλη προσοχή το Τουρκικό τόξο με τα τρία αλβανικά κρατίδια.Μια Τουρκία η οποία εξυπηρετεί και υπηρετεί και τα Αμερικανικά και τα Γερμανικά συμφέροντα έχοντας όμως και δική της ατζέντα. .