11 Νοεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Συλλήψεις στο Πολεμικό Ναυτικό για σκάνδαλο «λαδώματος» Εταιρεία δωροδοκούσε αξιωματικούς για εμπιστευτικές πληροφορίες


ΗΠΑ: Συλλήψεις στο Πολεμικό Ναυτικό για σκάνδαλο «λαδώματος»Ευσταθιάδης Στάθης Δυο Αμερικάνοι ναύαρχοι ανακρίνονται  για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο του «λαδώματος» σειράς αξιωματικών του Αμερικάνικου Ναυτικού από «ξένες εταιρίες», ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.Πρόκειται για τον αντιναύαρχο Τεντ Μπραντς, τον ανώτερο αξιωματικό της υπηρεσίας Πληροφοριών του Ναυτικού και τον ναύαρχο Μπρας Λάβλες, αρχηγό της μονάδας μυστικών επιχειρήσεων του Αμερικάνικου Ναυτικού. Και οι δυο τέθηκαν σε προσωρινή αργία και τους αφαιρέθηκε η άδεια εισόδου σε χώρους ασφάλειας.
Οι ναύαρχοι ανακρίνονται για τις σχέσεις τους με την εταιρία Glenn Marine Asia της Σιγκαπούρης ο διευθυντής της οποίας συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο και αντιμετωπίζει την Δικαιοσύνη. Έχει κατηγορηθεί ότι «λάδωσε γενναία» Αμερικάνους αξιωματικούς του Ναυτικού «για να του δίνουν εμπιστευτικές πληροφορίες έναντι χρηματικού ποσού και γνωριμία με κοπέλες της αγοράς».

Για το σκάνδαλο -το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στο Αμερικάνικο Ναυτικό των τελευταίων είκοσι χρονων- έχουν ήδη συλληφθεί δυο πλωτάρχες, ένας ανώτερος αξιωματικός των οικονομικών υπηρεσιών του Ναυτικού και ένας πλοίαρχος απομακρύνθηκε από την ενεργό υπηρεσία.