04 Σεπτεμβρίου 2013

Για αναγνώριση άλλων αεροσκαφών απογειώθηκαν τα Eurofighter


Την ίδια ώρα που το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που πρώτη η ιστοσελίδα του SigmaLive είχε μεταδώσει, ότι δηλαδή την Δευτέρα, δύο βρετανικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τα κατεχόμενα προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας η οποία έστειλε δύο μαχητικά F-16 στην Κύπρο να τα αναχαιτίσουν, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, διαψεύδει ότι υπήρξε εμπλοκή.

Σε ανακοίνωση τους, οι Βρετανοί αναφέρουν ότι όντως δύο μαχητικά τύπου Eurofighter Typhoon, απογειώθηκαν από τις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου προκειμένου να αναγνωρίσουν άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφη στα ανατολικά της Κύπρου.«Διαπιστώθηκε όμως ότι τα αεροσκάφη αυτά πετούσαν νομίμως σε διεθνή εναέριο χώρο και ως εκ τούτου δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανάγκη για αναχαίτιση τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Από την άλλη, το Υπουργείo Άμυνας της ΚΔ, επιβεβαίωσε χθες και την παρουσία των τουρκικών F-16. Έτσι και αλλιώς οι πληροφορίες ανέφεραν ότι σε πορεία αναχαίτισης βρίσκονταν τα τουρκικά F-16 και όχι τα βρετανικά Eurofighter. Όμως η επιστροφή των βρετανικών μαχητικών στο Ακρωτήρι έγινε όπως είχαμε γράψει, πριν αυτά εμπλακούν με τα τουρκικά.To όλο σκηνικό φαίνεται να εντάσσεται σε μια προσπάθεια της Τουρκίας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους, αφού χθες ουσιαστικά δεν ζητήθηκε άδεια από τους Βρετανούς όταν αυτοί εισήλθαν στον λεγόμενο εναέριο χώρο των κατεχομένων.