05 Αυγούστου 2013

Το βουβό δεν είναι Γιγάντιο

Το επικίνδυνο κύμα  για τους απανταχού ναυτικούς δεν είναι το βουβό, αλλά το γιγάντιο το οποίο και σχηματίζεται από την συνάντηση δύο αλλεπάλληλων κυμάτων και εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά.
http://s.enet.gr/resources/2009-08/kymata-thumb-large.jpg Αntinews.gr Η συνηθισμένη μίζερη Ελληνική λογική επιβάλλει το καθεστώς της ισοπέδωσης.Είναι ηλίου φαεινότερον λοιπόν οτι αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα να τιμηθούν όσοι με την δράση τους και την στάση τους υπηρετούν τις αξίες, τα ιδανικά και τις αρχές της φυλής μας με τρόπο που αρμόζει στην πράξη τους. Η Βράβευση του Πακιστανού λαθρομετανάστη για τον ανθρωπισμό του απο τον Κο. Μιχελάκη δικαίως θεωρείται ότι βλάπτει την Ν.Δ. καθώς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον διεμβολισμό του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. ως τον ορίζουν συγκεκριμένα κέντρα. Φυσικά και δεν τους ενοχλεί ότι η επίθεση φιλίας γίνεται προς ένα νεοφασιστικό μόρφωμα  (οι βουλευτές του οποίου κυκλοφορούν με το σύμβολο του γερμανικού φασισμού στο μπράτσο τους ) καθώς η σκληροπυρηνική δεξιά υπήρξε η ιστορική μήτρα γέννησης του και άνδρωσης του .Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα πόσο δε σε μια  σκληροπυρηνική δεξιά πνιγμένη στα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά σύνδρομα. 



Κατα συνέπεια λοιπόν το Εθνικών υγιές κομμάτι της Κοινωνίας θα επαναστατήσει  καθώς οι ιδέα της πολυπολιτισμικής  κοινωνίας -και όσοι την αποδέχονται- με τα όσα την συνοδεύει προσβάλει ευθεία την πολιτιστική μας και πολιτισμική μας παράδοση και κατα συνέπεια και την Εθνική μας ενότητα αλλά κα ιτην Εθνική μας υπόσταση 

 ΤΟ να είσαι Έλληνας δεν είναι μόνο υπόθεση κρατικής δομής και διαβατηρίου, είναι προπάντων η επιλογή της υπεράσπισης των αξιών ενός μακραίωνος πολιτισμού, ο οποίος διαποτίζει την ύπαρξη του καθενός και όλων μαζί ως Κλασσική Ελλάδα, ως Ελληνικός Διαφωτισμός και ως αγώνες για την ανεξαρτησία και ελευθερία. Αυτό ουσιαστικά είναι που μπορεί να σφραγίσει και την ανθρώπινη ύπαρξη ως πνευματική οντότητα που μπορεί να υπερβεί την ισοπεδωτική λειτουργία της κουλτούρας της καθημερινότητος ως ύλης που διαχέεται ομογενοποιημένα σε όλο τον κόσμο και την οποία ο Χάμπερμας αποκαλεί κοινωνία των McDonalds και της Coca Cola.
Αυτό καταθέτει ο Καθηγητής Κος Γιαλλουρίδης

 Σε αυτά τα ακρογιάλια του Αιγαίου γεννηθηκε η λογική, η κριτική σκέψη, η σύνθεση.Γεννήθηκε η έννοια του Κοινού Νού και του ιερού καθήκοντος του εκάστοτε Πολίτη να συμμετέχει στα κοινά και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.Το καθήκον δε  αυτό αναγορεύτηκε σε υπέρτατο .Ουσιαστικά λοιπόν δεν περιμένω να με τιμήσει η Ελληνική Πολιτεία για όσα μου επιβάλλει η μακραίωνη Ιστορία της Φυλής μου, το χρέος μου ως Έλληνας Πολίτης και ως άνθρωπος.Όσοι το επιθυμούν διακαώς τότε αυτό δείχνει πολύ χαμηλά αντανακλαστικά σε πολλά επίπεδα.

 Η Ελληνική κοινωνία έχει  να επιδείξει μια  εντυπωσιακή αντοχή στην κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα.Οι πολίτες σε γενικές γραμμές έχουν δείξει ωριμότητα παρα το γεγονός ότι είναι απογοητευμένοι και ότι η ασφυκτική πίεση   μέτρων που έχουν επωμισθεί  είναι πράγματι δυσβάσταχτα και τα όριά τους έχουν προ πολλού ξεπερασθεί. Αυτό είναι το επικίνδυνο σημείο και θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί σήμερα μετά απο τρία χρόνια υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ο φαύλος κύκλος αναπαραγωγής της κρίσης μπορεί να σπάσει. Αυτό που ονομάζουμε Ελληνικό Πρόβλημα αποτελεί μια συνέχεια της Διεθνούς Οικονομικής και κατά συνέπεια και Ευρωπαϊκής κρίσης .Το να μπορέσει η Ελλάδα να αποκαταστήσει το κύρος της απέναντι στο Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα , το να ξεπεράσει την διττή κρίση χρέους, το να αναδιατάξει το δυναμικό της σε νέους παραγωγικούς προσανατολισμούς, το να θωρακίσει το πολιτικό της σύστημα , το να επιτύχει την μέγιστη κοινωνική συναίνεση και συνοχή ,σημαίνει αυτόματα πως και ισότιμα θα συμμετέχει στα κέντα λήψης αποφάσεων και θα διαπραγματεύεται από άλλη θέση ζητήματα όπως λ.χ. η λαθρομετανάστευση πτυχές της οποίες πολλά υγιή εθνικά μυαλά δεν γνωρίζουν.

Οσοι λοιπόν αγνοούν τα ανωτέρω , όσοι δεν είναι σε θέση να δώσουν την πραγματική διάσταση των γεγονότων, όσοι δεν δύνανται απέναντι στο γίγνεσθαι να  τοποθετηθούν με σύγχρονους όρους , όσοι ασπάζονται και εξυπηρετούν λογικές αυτού του τύπου Ποιές αξίες του μακραίωνος Ελληνικού πολιτισμού υπηρετούν;