08 Ιουνίου 2013

Τρεις και μια θέσεις για την ηγεμονία

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/06/Chess_king_and_pawns.jpg
Αntinews.gr/To πιο βασικό στοιχείο δεν είναι η διοίκηση της κοινωνίας αυτής καθεαυτής αλλά η απόσπαση της κοινωνικής συναίνεσης.Με δεδομένο το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας, το βασικό στοιχείο είναι η απόσπαση να γίνει με την χρήση της πειθούς.Η Απόσπαση της πραγματώνεται όταν ο λαός και η κοινωνία -οι οποίοι δεν είναι διοικούμενοι αλλά η πραγματική εξουσία- πεισθούν ότι το εκάστοτε Πολιτικό πρόσωπο ή το εκάστοτε ιδεολογικό σχήμα το οποίο εκφέρει ικανό πολιτικό λόγο και μιλά ίσια στην εθνική συνείδηση του Πολίτη. εκφράζει ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις και είναι φορέας Εθνικής στρατηγικής.


 Σας πάγω λοιπόν πολύ πίσω σε μια αριστερόστροφη Ελληνική κοινωνία, με μια  Νόμιμη Ελληνική Αριστερά  η οποία σοφά εκφράζει τα δίκαια του Ελληνικού λαού, με τους παρακρατικούς μηχανισμούς υπαρκτούς και με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να αναλαμβάνει και να φέρνει εις πέρας πρώτα ως Υπουργός και μετά ως Πρωθυπουργός το πολύ δύσκολο έργο της επούλωσης των πληγών του Εμφυλίου και της ανάταξης της χώρας μας. Ως εκ τούτου το παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή του Β δεν υφίσταται καθώς ο ίδιος δεν εργάστηκε προς την ίδια κατεύθυνση παρόλη την συνωνυμία

 Την ώρα που η χώρα , το Έθνος παλεύει για την επιβίωση του και για την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής του η ιδεολογικοπολιτική ηγεμονία δεν υφίσταται.Υφίσταται μόνο η ανασυγκρότηση, η ανάταξη  και η αύξηση της ισχύος της Ελλάδας.Υπό του Εθνικόν όλα τα αλλά έρχονται μοιραία σε δεύτερη μοίρα

 Η αναφερόμενη ως μεσαία κοινωνική τάξη, η μεσαία κοινωνική διαστρωμάτωση αποτελεί περισσότερο νοητικό σχήμα παρά μια πραγματικότητα. Παρεμπιπτόντως μια ισχυρή κριτική σκέψη, μια ισχυρή κριτική συνείδηση, ένας ισχυρός δημοκρατικός χαρακτήρας δεν θα αλλοιωθεί αν διαβάσει τον Κο. Λούλη αντίθετα αν απέναντι στις θέσεις του αντιτάξει τα επιχειρήματα του θα βγεί ενισχυμένος.Είναι γνωστή η σχέση μάχης και μαχητικότητας του κάθε πολεμιστή και τι παράγει η αδράνεια.Αυτή η παρένθεση αφορά και όσους μίλησαν για το έργο του Κλαούζεβιτς "περί πολέμου".

Η Ελληνική ιστορική πραγματικότητα περίτρανα έχει αποδείξει και καταδείξει πως η αυτοδυναμία -την οποία κακώς μεταφράζουν πολλοί ότι φέρει ως έπαθλο τον κρατικό μηχανισμό- δεν αποτελεί πρόταση ικανή να αποσπάσει την συναίνεση της Κοινωνίας. Έχουμε εισέλθει στην περίοδο κυβερνήσεων συμμαχίας και κατά συνέπεια σε αυτο το σχήμα πρέπει να επικεντρώσουμε την κριτική μας θεώρηση.Κατά συνέπεια, οι όποιες διεργασίες , οι όποιες ζυμώσεις αποτελούν και υγιή δημοκρατική διαδικασία και αναγκαία συνθήκη όταν πραγματώνονται στην βάση της ενίσχυσης του Κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας η δε χρήση υποτιμητικών όρων υποδηλώνει σαθρό αξιακό υπόβαθρο και αδύναμη πολιτική σκέψη.

 Το σχήμα κυβερνητικής συνεργασίας πραγματώθηκεε στην βάση της Εθνικής Σταρτηγικής κατά συνέπεια οι όποιες λογικές, πρακτικές ξεπερνούν το χαρακτήρα αυτό είναι Εθνικά επικίνδυνες.Το σχήμα αυτό της συνεργασίας δεν συνεπάγεται και ταυτόχρονη απώλεια της ιδεολογικής ταυτότητας του κάθε πολιτικού χώρου που συμμετέχει.Το σχήμα συνεργασίας δεν εκφράζει συμβιβασμό πολιτικών προσώπων αποτελεί έκφραση ισχυρών κοινωνικών διεργασιών.Τα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά σύνδρομα τα οποία και ακύρωσαν τρείς προσπάθειας αλλαγής πραγματικής της Ελληνικής κοινωνίας δεν μπορούν να ματαιώσουν και την Υστάτη.

 Οι διεργασίες στον χώρο ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν άμεσα την Ν.Δ. καθώς δεν την απειλούν.Μακριά λοιπόν απο λογικές ενσωμάτωσης ή προσεταιρισμού κια αφομοίωσης.Η Ν.Δ. οφείλει με απόλυτη γνώση της ιστορικής αποστολής της να κόψει τον ομφάλιο λώρο με ακραίες συμπεριφορές, με ακραίες λογικές οι όποιες και κάλλιστα θα μπορούσαν να προστεθούν στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

 Λογικές παρωχημένων διαχωριστικών γραμμών, εμφυλιακών και μετεμφυλιακών συνδρόμων δεν έχουν θέση σήμερα σε ένα σύγχρονο κόμμα.Φρόνιμο θα είναι λοιπόν την επόμενη φορά που θα ασχοληθούμε με το γίγνεσθαι των δύο κυβερνητικών εταίρων πρώτα να κάνουμε την αυτοκριτική μας δια μέσω της αυτογνωσίας.

Είναι χρέος μου ως δημοκρατικός πολίτης να επισημαίνω τα κακώς κείμενα όπου κι αν τα συναντώ.Και όχι να αρκούμε σε γηπεδικού χαρακτήρα εκφράσεις ή σε επιδερμική κα ιεπιφανειακή προσέγγιση.Θεωρώ πως αυτό είανι το χρέος μου απέναντι στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό μου.

Το πως τα αποτελέσματα μιας Εθνικής στρατηγικής η οποία και εφαρμόζεται θα περάσουν στην καθημερινότητα του Έλληνα είναι ακόμα μιά σημαντική παράμετρο.Απαιτεί χρόνο,-δεκαετίες χρειάστηκαν να παραχθεί το στρεβλό πρότυπο ανάπτυξης το οποίο και παρήγαγε την σημερινή κρίση-, ως εκ τούτου λογικές συμψηφισμού ή απλοϊκών εξισώσεων αποτελούν έκφραση τρικυμίας εν κρανίω.

Η απόσπαση της μέγιστης κοινωνικής συναίνεσης, η επίτευξη της μέγιστης κοινωνικής συνοχής πραγματώνεται πρώτον με την συμμετοχή σε έναν πραγματικό ανοικτό διάλογο, δεύτερον μέσα απο την διαδικασία ενίσχυσης της κοινωνικής και εθνικής συνείδησης,τρίτον μέσα απο την ενημέρωση και την χρήση της ιδιότητας της σύνθεσης σε όλα τα επίπεδα της σκέψης και της δράσης, τέταρτον μέσα απο την ενίσχυση του δημοκρατικού πατριωτικού χαρακτήρα τυυ κάθε Πολίτη

Με βάσει τα ανωτέρω κάποιοι προ πολλού έχουν πάψει- κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας- να αποτελούν υγιές κομμάτι αυτής της διαδικασίας -και στον χώρο της Ν.Δ.- καθώς εγκλωβίζουν κάθε τι νέο που προσπαθεί να γεννηθεί εντός του εκάστοτε πολιτικού σχηματισμού κα δρούν εχθρικά πρός την κατεύθυνση του όποιου επιθυμεί και θέλει να συμπαραταχθεί αλληλέγγυος και δρών ενεργό στην προσπάθεια της Εθνικής Ανάτασης .

Απαιτείται λοιπόν ενίσχυση των  δημοκρατικών λειτουργιών του Κόμματος της Ν.Δ., Ενίσχυση  του δημοκρατικού χαρακτήρα της και άνοιγμα στην Ελληνική κοινωνία αμφισβητώντας δόγματα και κακώς κείμενα.Άλλωστε τούτο πραγμάτωσε ο σημερινός Αρχηγός της Ν.Δ. όταν αμφισβήτησε το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας και του πολιτικού του χώρου, όταν μίλησε στις καρδιές όλων των Ελλήνων. όταν έπεισε πως έχει την τόλμη να προχωρήσει σε ρήξη με λογικές του χτές .