21 Ιουνίου 2013

Εκεί Πού Οι Καπεταναίοι Κρεμούσαν τα Αρματα Κρεμούν Οι Γύφτοι τα Νταούλια

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/06/kouvelis16.jpg
Antinews.grΜία Ιστορική Αλήθεια βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τον χρόνο τέλεσης του γεγονότος H Δεύτερη Ιστορική αλήθεια σχηματίζεται με την χρονική απομάκρυνση απο το ιστορικό γεγονός και καθώς αποκρυσταλλώνονται οι επιπτώσεις απο την πραγμάτωση του στο γίγνεσθαι.Η Ιστορική αλήθεια επιβάλλει την ισχυρή κριτική ως συνθετική διαδικασία και παράλληλα την αυτοκριτική ως βασικό στοιχείο της αυτογνωσίας.Πολιτική σημαίνει η τέχνη του προβλέπειν και παράλληλα καλό θα είναι με ψύχραιμο και συνετό τρόπο να παρακολουθούνται οι εξελίξεις και στην Κοινωνία.Φρόνιμο θα είναι όταν γράφεται ένα κείμενο να υπάρχει και γνώση της ιδιοσυστασίας ενός αριστερού χώρου.Και με αυτά τα στοιχεία πρέπει να είναι μπολιασμένη η πολιτική μας σκέψη για να εξαχθούν τα καλύτερα δυνατά συμπεράσματα.


Αν λοιπόν δεν προβλέφθηκε η στάση της ΔΗΜΑΡ είναι πολιτικό λάθος και σφάλμα. Η ΔΗΜΑΡ καιρό τώρα προσπαθεί να αναχθεί ως ο πόλος ανασύστασης της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Προσεταιρίστηκε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τα οποία δεν προκάλεσαν την Κοινή Γνώμη με την εν γένει συμπεριφορά τους και λειτούργησε ως πολιορκητικός κριός για ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο και έχει στιγμαστεί Ηθικά απο τον πρώτο χρόνο ίδρυσης του.Διατηρεί όμως την Ευρωπαϊκή της ταυτότητα και παράλληλα λειτουργεί και ως ανασχετικός  παράγοντας του όποιου ρεύματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που μπορεί και να διεμβολίσει εκλογικά.Φέρει τα τρωτά στοιχεία κάθε αριστερού πολιτικού χώρου καθώς η αριστερή λογική δεν έχει αποτινάξει τα όποια στοιχεία λαικισμού και παράλληλα μέσα απο την κακώς οριζόμενη πολυφωνία η θέση του στα Εθνικά θέματα καθίσταται προβληματική.
Εχει εκπαιδευθεί στην αντιεξουσιαστική λογική και δυσκολεύεται σε θέσεις κυβερνητικές να παράγει έργο.Η Πολιτική της θέση περιέχει πάμπολλα στοιχεία του "δέν" σε μια προσπάθεια να θεμελιώσει αντιδεξιό προφίλ και να καταστεί φιλική προς ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.Εχει δηλαδή ως φορέας την δική του δυναμική. Μην βιάζεσται λοιπόν να κρίνεται την στάση της ΔΗΜΑΡ αν δεν συμπράξει εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί με ψήφο ανοχής να καταστεί χρήσιμος πολιτικός χώρος και δεν καταλαβαίνω την αλαζονική διάθεση όταν δεν μπορείς κάποιον να τον έχει φίλο να προσπαθείς να τον ανάγεις σε εχθρό σου.

Το ΠΑΣΟΚ ώς είπα και ανωτέρω πολιτικά θα αφομοιωθεί αργά ή γρήγορα απο την Ν.Δ., δεν διαφέρουν επι της ουσίας σε πολλά σημεία και δεν είναι κακή εξέλιξη. Τα όσα με τόση ευκολία γράφονται για το πρόσωπο του Κου Βενιζέλου -είτε ευσταθούν είτε όχι-  δεν αποτελούν συνετή πράξη καθώς στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα Πολιτικού υπάρχει η διατήρηση του στην δημοσιότητα με κάθε τρόπο και η υστεροφημία του, η δε αρχή τα  στερνά τιμούν τα πρώτα έχει εφαρμοστεί απο πολλά πολιτικά πρόσωπα ειδικά όταν βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο της εξαφάνισης τους απ οτο πολιτικό στερέωμα

Τα θετικά που επέτυχε με την στάση της η Ν.Δ. και ο Πρωθυπουργός έχουν καταγραφεί σε άλλη παράθεση,Υπάρχουν όμως και αρνητικά και δεν έχουν τόσο να κάνουν με τα στελέχη της στα ανωτέρα κλιμάκια.Εχει να κάνει με τα μεσαία και κατώτερα στελέχη της ώς και με την εν γένει παρουσία χώρων φιλικών στο διαδίκτυο.

Εδώ υπάρχει σοβαρό κενό που προκαλεί σοβαρές επιπλοκές.."Τα πόδια δεν ακολουθούν την Ψυχή και την ΣΚΈΨΗ". αυτό μπορεί να φανεί αστείο αλλα είναι κομβικής σημασίας.Μέ παλαιοκομματικές παρωχημένες λογικές ξεπερασμένων ιδεολογικών γραμμών που ανάγουν  τον οποίο τις μεταφέρει σε πολιτικό απολίθωμα ούτε εκσυγχρονισμός μπορεί να πραγματωθεί ούτε μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε κανένα επίπεδο.με λογικές διαχείρισης πνιγμένες στα εμφυλιακά σύνδρομα καταδικάζεσαι σε εσωστρέφεια.Όταν πάψεις να αποτελεί Δέος είσαι και προβλέψιμος και διαχειρίσιμος. Οταν αγνοείς την πραγματικότητα ως εξελίσσεται -δύο τυχαία γεγονότα καταδεικνύουν την ισχύ του Διαδικτύου, οι δύο εκλογικές επιτυχίες του Ομπάμα στις ΗΠΑ και η ισχύ της αντίδρασης της τουρκικής κοινής Γνώμης στα σχ'εδια Ερντογάν.- χάνεις την διεισδυτικότητα σου.

 Οταν φοβάσαι να εκθέσεις την σχέση σου με το γίγνεσθαι και στην κοινωνία στην βάση της αλληλεπίδρασης και της γόνιμης αντιπαράθεσης καθίστασαι ιδεολογικά φτωχός.Οταν φοβάσαι να δείξεις και να καταδείξεις το προσωπικό σου στίγμα τι μπορείς να προσφέρεις; Πότε Ιστορικά οι αυλικοί υπήρξαν χρήσιμοι;Πότε ένας πολιτικός χώρος απέκτησε τα χαρακτηριστικά του Ηγεμόνα;

Πού είναι τα άρθρα και τοποθετήσεις ανθρώπων με κύρος και εμπειρία; Που είναι η προβολή των απόψεων στελεχών αξιόλογων της Ν.Δ. επι θεμάτων της Καθημερινότητας; Στις δηλώσεις στήριξης; Στις λογικές συμπαράταξης και συμπαράστασης; Και όλα αυτά  μια εποχή που πραγματικά απαιτεί ισχυρότατη θέληση , λογική τρελή σαν αυτή του Μακρυγιάννη στους Μύλους, του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, του Κατσιμήτρου και του Δαβάκη στην Πίνδο, του Βελουχιώτη και Ζέρβα στην Κατοχή, σαν των Φιλικών, σαν του Ρηγα Βελενστινλή.Πόσα αλλά ιστορικά παραδείγματα θέλετε να σας καταθέσω για το ποιά είναι η ιστορική μας αποστολή και το χρέος μας απέναντι στον Ελληνικό λαό και στο Εθνος μας;Είμαστε στο Εμείς και όχι στο Εγώ.

Αφήστε λοιπόν την επιφάνεια και κατεβείτε σε επίπεδο καθημερινότητας, προσεγγίστε τον απλό Έλληνα Μέσο Πολίτη,αφουγκραστείτε τους παλμούς του, δείξτε του σεβασμό , δώστε του ελπίδα ότι παλεύετε μαζί του, δώστε του όνειρο, βγάλτε τον απο το τέλμα της Ηθικής Εξαχρείωσης και της Πνευματικής Εξαθλίωσης. Σας έδωσαν έναν χώρο κα ισας εξασφάλισαν αναγνωσιμότητα .Κάθε μέρα να σκέφτεστε αν ξεκινούσατε μόνοι σας ποια αξία θα είχε η παρουσία σας.Κάθε μέρα να σκέφτεστε πως και με ποιό τρόπο τιμήσατε την ιδιότητα σας ως Έλληνες γιατί Έλληνας μπορεί να γεννηθείς αλλά να περάσεις μια ζωή και ποτέ να μην Είσαι

Εύχομαι να πιάσουν τόπο όσα λέγω γιατί αν δεν πιάσουν καθαρά θα σας λέγω εκεί που οι Καπεταναίοι Κρεμούσαν τα Άρματα Κρεμούν Οι Γύφτοι τα Νταούλια .

Ερχόμαστε απο μακριά, απο το βάθος του χρόνου κρεμασμένοι και γδαρμένοι πολλάκις στα Γουναράδικα, με όλους αυτούς που κάποτε μας χειροκροτούσαν να μας κοιτούν σιωπηλοί.Ερχόμαστε μόνοι και συνεχίζουμε Μόνοι γιατί έτσι μας δίδαξαν.Να μην λυγίζει το βλέμμα να μην θολώνει η ματιά να αποστρέφουμε τα νώτα μας στην δόξα του εφήμερου και να μαστε μαζί με τον λαό περπατώντας στα ίδια μονοπάτια. Να μην ξαποσταίνουμε όσο αυτός βαδίζει.Να είμαστε εκεί και να προσωρούμε όταν σταματούν οι άλλοι.Να σκύβουμε με ευλάβεια στα πάθη του λαού μας, και να χτίζουμε το Νέο να γινόμαστε ελπίδα μέρα με την μέρα ώρα με την ώρα γιατί ούτε την νύχτα θα αποδεχθούμε, ούτε την ήττα, μα τον βράχο θα τον εφάγωμεν με το νύχι.Γιατί Είμαστε Ελληνες και Αριστεροί.Αυτό το χρέος και της ΔΗΜΑΡ και όσων συμπορεύονται μαζί της.Εύχομαι να το πραγματώσει γιατί Αξίζουμε όλοι μια Ελλάδα όπως την ονειρευόμαστε σε πείσμα γραικύλων και ριψάσπιδων.