07 Απριλίου 2013

"Η πύλη στη δραστηριότητα ΦΑ στην Αν. Μεσόγειο" Συνέδριο με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και ομιλητών

"Η πύλη στη δραστηριότητα ΦΑ στην Αν. Μεσόγειο"Με τίτλο "Η πύλη στη δραστηριότητα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο", διοργανώνεται από αύριον μέχρι και την Τετάρτη, στο ξενοδοχείο "Χίλτον" στη Λευκωσία, το Συνέδριο Αερίου Ανατολικής Μεσογείου (ΣΑΑΜ), με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και ομιλητών από κορυφαίες επιχειρήσεις και τοπικές Κυβερνήσεις, που θα συζητήσουν θέματα - κλειδιά και ευκαιρίες στη ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου των διοργανωτών, στους ομιλητές και άλλους συμμετέχοντες του Συνεδρίου περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ισραήλ, αλλά και διεθνών εταιρειών, όπως της Νόμπλ, της Κόνoκο Φίλιπς, της Τοτάλ (Έρευνα και Τεχνολογία ΗΠΑ) και της Λουκόιλ (Υπεράκτια Κύπρου).

"Καθώς η δραστηριότητα συνεχίζεται στην ανατολική Μεσόγειο, όπου έχουν ανακαλυφθεί αποθέματα 35 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών ανακτήσιμου φυσικού αερίου", όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του ΣΣΑΜ, "εταιρείες που ηγούνται της βιομηχανίας ετοιμάζονται να μεγεθύνουν την παρουσία τους στην περιοχή".

Στελέχη δραστηριοποιουμένων στην περιοχή επιχειρήσεων και εταιρειών παροχής υπηρεσιών και τεχνολογίας αναμένεται ότι θα μοιραστούν με τους υπολοίπους στο ΣΣΑΜ τις εμπειρίες και γνώσεις τους με τη σημαντική αυτή νέα περιφερειακή πηγή υδρογονανθράκων.

Στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται ομιλίες από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Χαράλαμπο Έλληνα για το μέλλον της ανατολικής Μεσογείου, από τον Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματικό Σύμβουλο του Υπουργού Ενέργειας και Υδατικών Πόρων του Ισραήλ Σαγκί Κάρνι και την παρουσίαση του θέματος "Το κυπριακό φυσικό αέριο αλλάζει το σκηνικό: Ανάπτυξη, Υποδομή και Ευκαιρίες" από τον Κώστα Ιωάννου της ΔΕΦΑ.

Ομιλίες θα υπάρξουν, επίσης, από τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Συνδέσμου Προσέλκυσης Επενδύσεων Χάρη Παπαχαραλάμπους για τον ανασχηματισμό της κυπριακής οικονομίας και χαιρετισμοί από τον Διευθυντή των Υπηρεσιών Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, από τον πρώην Υπουργό Ενέργειας και τον Πρόεδρο της Νομπλ Τσαρλς Ντέιβιντσον.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/67921