17 Ιανουαρίου 2016

Τα όργανα του Ερντογάν απειλούν τους καθηγητές που ζητούν ειρήνη με τους Κούρδους


Απειλητικά μηνύματα και κόκκινους σταυρούς βρήκαν στις πόρτες τους οι Τούρκοι καθηγητές που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική Ερντογάν. Φωτογραφία Today's ZamanΑπειλητικά μηνύματα και κόκκινους σταυρούς βρήκαν στις πόρτες τους οι Τούρκοι καθηγητές που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική Ερντογάν. Φωτογραφία Today's Zaman

Την ώρα που οι Τούρκοι διανοούμενοι που ζητούν ειρήνη με τους Κούρδους διώκονται, πολλοί από αυτούς δέχονται ανοιχτές απειλές από αγνώστους.Οι πόρτες των γραφείων πολλών Τούρκων πανεπιστημιακών και διανοουμένων που υπέγραψαν μια ανακοίνωση με την οποία ζητούν τον τερματισμό της βίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, βάφτηκαν με κόκκινους σταυρούς, ενώ επάνω τους θυροκολλήθηκαν απειλητικά μηνύματα.Οι περισσότεροι από 1.100 Τούρκοι διανοούμενοι και καθηγητές 89 τουρκικών πανεπιστημίων που υπέγραψαν την εν λόγω ανακοίνωση άρχισαν να διώκονται αμέσως μετά από σχετική ομιλία του Ερντογάν, ο οποίος καλούσε, ουσιαστικά, την τουρκική «δικαιοσύνη» να επέμβει, λέγοντας πως κανείς τους δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος.
Αποτέλεσμα της «προτροπής» Ερντογάν ήταν να κινητοποιηθούν οι εισαγγελείς και να επέμβουν με την κατηγορία πως οι διανοούμενοι ενισχύουν τη διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας. Πολλά δε πανεπιστήμια ξεκίνησαν δικές τους διώξεις κατά καθηγητών τους που υπέγραψαν.
Μετά τις πρώτες 14 συλλήψεις στις πόρτες των γραφείων τεσσάρων πανεπιστημιακών καθηγητών τριών διαφορετικών πανεπιστημίων εμφανίστηκαν κόκκινοι σταυροί και θυροκολλήθηκαν απειλητικά μηνύματα με τα οποία οι καθηγητές κατηγορούντο ότι υποστηρίζουν το ΡΚΚ.
«Δυστυχώς έχουμε στοχοποιηθεί. Έμαθα το πρωί ότι ένας κόκκινος σταυρός και ένα απειλητικό μήνυμα υπάρχουν στην πόρτα μου. Δεν μπορώ να πάω στο πανεπιστήμιο τις τελευταίες ημέρες λόγο του φόβου», δηλώνει ο καθηγητής Κερνάλ Ινάλ.
http://www.todayszaman.com/national_office-doors-of-critical-academics-marked-as-crackdown-widens_409738.html
http://mignatiou.com/2016/01/ta-organa-tou-erntogan-apiloun-tous-kathigites-pou-zitoun-irini-me-tous-kourdous/