15 Σεπτεμβρίου 2015

Bloomberg: "Δεδομένη" η ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα


Τι διαφορά κάνουν δύο μήνες… Όπως επισημαίνει το Bloomberg, τον περασμένο Ιούλιο, τα πράγματα έμοιαζαν τόσο άσχημα για την Ελλάδα που το 71% από 31 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, μπορούσαν να δουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ μέχρι το τέλος του 2016. Η ελάφρυνση χρέους ήταν ένα όνειρο για το πιο χρεωμένο κράτος της ΕΕ.

Προχωρώντας μέχρι σήμερα, τον Σεπτέμβριο, μια παρόμοια έρευνα εμφανίζει ότι το 94% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι όχι μόνο είναι δυνατό κάτι τέτοιο, αλλά και πολύ πιθανό. Το δείγμα των 36 οικονομολόγων ερωτήθηκε στο διάστημα 4-11 Σεπτεμβρίου.
 "Δεδομένη" η ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα
Η ελάφρυνση χρέους –στην οποία αντιστεκόταν για τόσο καιρό η Γερμανία- ήταν ένα σημαντικό θέμα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.
Ενώ θεωρείται απίθανη μια πραγματική απομείωση του χρέους, η βοήθεια θα δοθεί με την μορφή "χαμηλότερων επιτοκίων, μεγαλύτερων περιόδων χάριτος και εξόφλησης", δήλωσε ο Ralf Weidenmann, οικονομολόγος της Vontobel Asset Management στη Ζυρίχη.
Οι συνομιλίες για την ελάφρυνση χρέους θα λάβουν χώρα "αμέσως μετά" την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία είναι πιθανό να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
- See more at: https://left.gr/news/bloomberg-dedomeni-i-elafrynsi-hreoys-gia-tin-ellada#sthash.u2NDGGAe.xhcOD1dK.dpuf