07 Σεπτεμβρίου 2015

"Μαύρη σελίδα" στην ιστορία της δημοκρατίας στην Τουρκία η επίθεση στη Χουριέτ από οπαδούς του Ερντογάν

http://www.hurriyetdailynews.com/images/n_88134_1.jpg Επίθεση στα γραφεία της καθημερινής εφημερίδας «Χουριέτ» στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποίησαν διακόσιοι περίπου υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν , με "οδηγητή" τον επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος, του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, (AKP).Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στο προσωπικό ασφαλείας του κτηρίου και "βομβάρδισαν" με πέτρες την είσοδο, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα, όπως: "Ο Θεός είναι μεγάλος".
Μάλιστα, ο αρχηγός του εξαγριωμένου πλήθους και επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης, Abdürrahim Boynukalın, ανέφερε στους ψηφοφόρους του Ερντογάν ότι: "ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, ο Ερντογάν θα γίνει πρόεδρος στην χώρα με διευρυμένες εξουσίες".

Ο εκδότης της "Χουριέτ", Σεντάτ Εργίν, μίλησε για τα επεισόδια εις βάρος της εφημερίδας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk και χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον της εφημερίδας ως "μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημοκρατίας στην Τουρκία".

"Αυτή η επίθεση έγινε από οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος. Σε μια δημοκρατία τα κόμματα θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις από την βία. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, εξαιτίας αυτών των γεγονότων, εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία", ανέφερε μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο εκδότης της Χουριέτ.
ΑΥΓΗ