01 Φεβρουαρίου 2015

"Δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσουν αβγά"

http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/620x320/article/2010/04/30095-img39.jpg
Με επιστολή του μετά τις εκλογές του 2004, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ευχαριστεί τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, για την υποστήριξή του.
Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν γεννήθηκε εν μια νυκτί , αποτελεί απόρροια κύρια της δομικής καχεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και παρήχθη σε βάθος χρόνου. Καταλυτικό ρόλο σε αυτή διαδραματίζει η στάση της Γερμανίας. Θα έπρεπε να γνωρίζουν πολλοί αναλυτές πως τα ελλείμματα του Μεσογειακού Νότου μετατρέπονται σε πλεόνασμα της Γερμανίας και πως το Ευρώ με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει όχι μόνο υπηρετεί το σχήμα αυτό άλλα κυριολεκτικά και μεταφορικά εχει μετατραπεί σε νέα έκδοση του γερμανικού μάρκου.
Φυσικά στον Γερμανικό Ηγεμονισμό που απειλεί τα αμερικανικά συμφέροντα αντιδρούν οι ΗΠΑ μέσω και του ΝΑΤΟ.(Και) ο γερμανικός ηγεμονισμός με τις πρακτικές του παρήγαγε την κρίση στην Ουκρανία.Παράλληλα και η Ρωσία με την πολιτική της έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά αναφορικά με την ασφάλεια των γειτονικών της χωρών.Ακόμα και μέχρι σήμερα αδυνατεί να σταθεί λυτρωτικά απέναντι στο χτές και στα όσα δεινά παρήγαγε για την Ανατολική Ευρώπη.

Λυπηρό που αγνοείται επίσης το γεγονός πως η διττή κρίση χρέους στον Ελλαδικό χώρο δεν παρήχθη απο τα Μνημόνια απλά αυτά την επιδείνωσαν. Η διαχείριση δε των τελευταίων δεκαετιών απ οΝ.Δ. και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε την θρυαλλίδα των εξελίξεων  Το να ζητάς από κόμματα πλήρως ταυτισμένα με την Γερμανική ηγεμονία μέσω υπόγειων διαδρομών να σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης κατά της υπανάπτυξης  απλά ουτοπικό.

Αν Λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας και όχι Αλέξης (όπως Αντώνης Σαμαράς και οχι  ο  Αντώνης ή ο Σαμαράς)  και ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί και η Ελληνική Αριστερά  και ο Ελληνικός λαός θέλει να  υλοποιήσει το πάγιο αίτημα του Έθνους για μια Ανεξάρτητη Ελλάδα με τον Δημοκρατικό Πατριωτισμός ως το κύριο πολιτικό της δόγμα θα πρέπει να αντιστρεψει την πορεία που επέφερε την κρίση και να συγκρουστεί με λογικές τύπου "Βάστα Ρόμελ"