29 Ιανουαρίου 2015

"Η καλύπτρα του ελληνικού F16, εκτινάχτηκε πριν το μαχητικό συντριβεί στην πίστα" αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας

"Η καλύπτρα του ελληνικού F16, εκτινάχτηκε πριν το μαχητικό συντριβεί στην πίστα" αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας
Η καλύπτρα του ελληνικού F-16D που κατέπεσε στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος στο Αλμπαθέτε, εκτινάχτηκε πριν το αεροπλάνο συντριβεί στην πίστα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η έγκυρη ισπανική εφημερίδα ABC, επικαλούμενη "πηγές του (ισπανικού) υπουργείου Άμυνας". 



Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι "δεν παρατηρήθηκε η εκτίναξη των δύο χειριστών", σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας.



Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι στην έρευνα για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό 20, συμμετέχουν το στρατιωτικό δικαστήριο της Βαλένθια  –διατάσσοντας τη μυστικότητα των ενεργειών – και μια ομάδα της δικαστικής αστυνομίας, της Εθνοφυλακής.



Παράλληλα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ," η γαλλική εισαγγελία θα ξεκινήσει τη δική της έρευνα στην οποία θα συμμετάσχει και η γαλλική στρατιωτική αστυνομία" (σ.σ. προφανώς Αερονομία).



Σε αυτή τη φάση των ερευνών, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ABC "δεν αποκλείεται ούτε η μηχανική βλάβη –το αεροπλάνο υπέστη απώλεια ισχύος κατά την κρίσιμη φάση της απογείωσης – ούτε το ανθρώπινο λάθος", όπως ανέφεραν στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα ABC.



Στο μεταξύ το γαλλικό υπουργείο Άμυνας έδωσε και εκείνο με τη σειρά του στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των 9 Γάλλων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, 8 άνδρες και μια γυναίκα.