29 Ιανουαρίου 2015

"Εμείς να δείτε πόσο "φρικαρισμένοι" είμαστε με την ΕΕ κύριε Σουλτς"!



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Image
Την φρίκη του εκδήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς επειδή η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να ενημερώνεται και να ερωτάται για τόσο σοβαρά θέματα όπως η χρονική επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας! Επειδή ο κ.Σουλτς κάτι θα έχει ακούσει για το πόσο…φρικαρισμένοι είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολίτων με την ΕΕ καλό θα είναι να προσέχει και την φρασεολογία του και τις απόψεις του.

Δεν είμαστε υπέρ των εθνικών …τσαμπούκάδων ή της διάλυσης της ΕΕ αν και η αυτοκαταστροφική της πορεία φαίνεται αναπόφευκτη. Αλλά οι ευρωπαίοι …φίλοι ,σύμμαχοι και εταίροι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ούτε τα βασικά.


Η Ελλάδα και η Κύπρος στο θέμα των ρωσικών κυρώσεων έχουν βρεθεί στην πιο δύσκολη θέση . Όχι δεν υποστηρίζουμε την θεωρία …του “ορθόδοξου ξανθού γένους” που θα έρθει να μας σώσει ,το ΄χουμε πολλές φορές επισημάνει .Αλλά και οι δύο χώρες είχαν σημαντικά οικονομικά συμφέροντα με την Ρωσία τα οποία επλήγησαν ανεπανόρθωτα! Αν δεν το ξέρει ο κ.Σουλτς και οι υπόλοιποι.

Επίσης καλώς ή κακώς η Ελλάδα είχε προμηθευτεί στο παρελθόν οπλικά συστήματα τα οποία πρέπει να συντηρήσει. Και το θέμα των κυρώσεων προκαλεί σημαντικά προβλήματα σ΄ αυτό . Ο κ.Σουλτς μπορεί να μην ανησυχεί για την ασφάλειά μας. Εμείς οφείλουμε να ανησυχούμε και να ψάχνουμε τρόπους επίλυσης του προβλήματος που έχει προκληθεί.

Τέλος ο κ.Σουλτς θα πρέπει να κατανοησει ότι οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αντιμετωπίζουν καθόλου θετικά το καθεστώς και την κυβέρνηση που η ΕΕ με επιμονή προσπαθεί να επιβάλλει στην Ουκρανία. Είναι λίγο…ακραία για τα ελληνικά δεδομένα.

Συνεπώς ας καταλάβει ο κ.Σουλτς που είναι στην Αθήνα ότι το μόνο που κατορθώνει με δηλώσεις περί … φρίκης για τα αυτονόητα είναι να προκαλεί ένα "αντιευρωπαϊκό" κλίμα που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι χρεωμένη και να εξαρτάται από δανεικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την αγνοούν ειδικά όταν θίγονται συμφέροντά της σε κρίσιμους τομείς. Η ΕΕ υπάρχει -ακόμη- όχι για να ανοίγει νέες αγορές στην γερμανική βιομηχανία αλλά για να φροντίζει τα συμφέροντα όλων των χωρών μελών της. Στα …χαρτιά τουλάχιστον αυτό ισχύει.