Παρατίθενται λοιπόν δύο θέσεις της Κας Μαρίν Λεπέν, ηγέτης του ακροδεξιού γαλλικού μετώπου αναφορικά με ανακριτικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών αλλά αναφορικά και με την Συρία.
«Υπάρχουν στιγμές, όπως όταν επίκειται να εκραγεί μία βόμβα, που πρέπει να κάνεις έναν κρατούμενο να μιλήσει με κάθε μέσο», ανέφερε επίσης.Τα βασανιστήρια μπορούν να αποτελέσουν ένα «χρήσιμο εργαλείο» σε ορισμένες περιπτώσεις όπως εκείνες των τρομοκρατών,
..euronews: «Είστε υπέρ ή εναντίον μιας συμμαχίας κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος;»
Μαρίν Λεπέν: «Κοιτάξτε, θα ήθελα αρχικά να γνωρίζω, αν θα ήταν αποτελεσματική μία τέτοια συμμαχία και ποιοι θα συμμετείχαν σε αυτή. Το να είμαι σε μία συμμαχία με το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, αυτό θα με έκανε να πέσω από την καρέκλα μου. Γιατί αυτές είναι χώρες που χρηματοδοτούν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Το να ενταχθώ σε μία συμμαχία με αυτές τις χώρες είναι καθαρή τρέλα.»
euronews: «Επομένως θα αφήνατε τους τζιχαντιστές να δρουν ανενόχλητοι;»
Μαρίν Λεπέν: «Όχι, δεν είπα κάτι τέτοιο. Αλλά δεν πρέπει να βιαστούμε να πάμε στη Συρία για να τους καταπολεμήσουμε. Εμείς οι ίδιοι έχουμε πει, ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, διότι θα βοηθήσει τον Μπασάρ αλ Άσαντ.»
Στο Νεογκωλικό Πρόγραμμα της Κας Λεπέν , αλλά και στις τοποθετήσεις της αναφορικά με την Μέση Ανατολή απουσιάζει ο όρος Κούρδοι ο νοών νοείτω.