04 Απριλίου 2014

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ «Αδειασε» την Κανέλλη

Πολλές συζητήσεις και σχόλια προκλήθηκαν από τον χαρακτηρισμό "τσογλάν μπόι" που απέδωσε η Λιάνα Κανέλλη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το ντοκιμαντέρ "Το νήμα".
«Αδειασε» την Κανέλλη
Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που του ζητήθηκε, χθες, να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό της κ. Κανέλλη απάντησε καθαρά ότι "γενικά εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα τέτοια έκφραση, ούτε το ΚΚΕ χρησιμοποιεί τέτοιες ως πολιτικές εκφράσεις. Ηταν μια έκφραση της στιγμής".

Επέκρινε τον Τσίπρα
Φαίνεται πως στον Περισσό ενοχλήθηκαν από τον χαρακτηρισμό της κ. Κανέλλη και αυτό εξέφρασε ο κ. Κουτσούμπας. Ωστόσο, ο γραμματέας του ΚΚΕ επέκρινε τον κ. Τσίπρα μιλώντας στο Star, λέγοντας ότι έδωσε την άδεια να φτιαχτεί ντοκιμαντέρ για μια εκλογική μάχη, προβάλλοντας το πρόσωπό του. "Αυτό μπορείς στα ελληνικά λεξικά να βρεις πάρα πολλές λέξεις να το χαρακτηρίσεις. Από αμετροέπεια και αμοραλισμό μέχρι καιροσκοπισμό και τυχοδιωκτισμό και ό,τι άλλο θέλετε ή οι θεατές, που μας βλέπουν, μπορούν να βάλουν, γιατί τέτοιο πράγμα είναι", είπε.


«Δεν το έκαναν ηρωικές μορφές»
Πρόσθεσε, δε, ότι αυτό "δεν το έκαναν εμβληματικές φυσιογνωμίες, ηρωικές μορφές του τόπου και μάλιστα εν ζωή, να δώσουν δηλαδή άδεια να γίνουν ντοκιμαντέρ που να τους προβάλλουν.
Από αυτή την άποψη πρέπει να απαντήσουν τα στελέχη, τα μέλη και ο κόσμος που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην πιάνονται από επιμέρους εκφράσεις, που όπως και η ίδια η Λ. Κανέλλη είπε δεν συνιστούν πολιτικό χαρακτηρισμό".
Σημειώνεται ότι η κ. Κανέλλη απαντώντας ότι δεν ταιριάζει στο ήθος της Αριστεράς ο χαρακτηρισμός "τσογλάν μπόι" είπε πει: "Αν αυτοί μιλάνε για ήθος στο ΚΚΕ, απέναντι στημένοι με ευκαιριακό στόχο εμένα, τότε δεν μου μένει παρά να τους μιμηθώ προσωρινά και να καγχάσω. Και λίγα είπα!".
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63987791