http://eirinika.gr/images/datafiles1/63933.jpeg
Ας ξεκινήσουμε το σημερινό άρθρο από την παράγραφο της συνομιλίας Μπαλτάκου - Κασιδιάρη, όπου ο εξ απορρήτων γραμματέας της κυβέρνησης αναφέρει: "Σοκ και δέος! Χαμός, έγινε της πουτάνας. Δεν με πήρε εμένα, του τάχα πει αυτά που κάνεις... Του τα είχα πει. Πήρε τους άλλους δύο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια. 'Με κοροϊδέψατε, με με δουλέψατε, τι είναι αυτά, ξεφτιλίστηκα'. Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: 'Τέλειωσε, τους έδεσα, τους έδεσα, γειά σας' και την άλλη μέρα βγαίνετε (από την κράτηση) εσείς..." Προσέξατε τη διατύπωση για το το Αμερικανοεβραϊκό Συνέδριο; Σιωνιστικό! Δεν είναι μόνο ακροδεξιός και γεννημένος αντικομουνιστής. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να είναι στενός συνεργάτης και φίλος του Αντώνη Σαμαρά επί 23 χρόνια ένας κρυφοναζιστής.
 
ΟΤΑΝ ο Μπαλτάκος δήλωσε υπερήφανος για το αντικομμουνιστικό του DNA ο κ. πρωθυπουργός δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο τότε. Πώς δικαιούται, λοιπόν, να διαρρέει ότι αισθάνθηκε έκπληξη για όσα είπε ο Μπαλτάκος, την παραίτηση του οποίου αποδέχτηκε χωρίς την παραμικρή δήλωση; Ούτε ο "τούρμπο Σίμος" εξέδωσε ανακοίνωση για ένα γεγονός που συγκλονίζει την κοινή γνώμη αλλά και τον διεθνή Τύπο. Η απάντηση είναι εύκολη. Άλλωστε, όπως δήλωσε ο Μπαλτάκος στον Real και τον Ν. Χατζηνικολάου, "Ό,τι έκανα δεν ήταν πίσω από την πλάτη του Σαμαρά"

ΜΕΧΡΙ τη δολοφονία του Π. Φύσσα, η Χρυσή Αυγή ήταν ένα εργαλείο με άπλετη ελευθερία στην εγκληματική παρακρατική δράση της. Συνεργαζόταν σχεδόν επισήμως με την αστυνομία και πρόσφερε επιχειρήματα για τη θεωρία των δύο άκρων. Μάλιστα από τότε, πολύ πριν τη δολοφονία Φύσσα, όταν διαλυόταν η τρικομματική συνεργασία Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ., τόσο ο Φ. Κουβέλης όσο και ο Ν. Τσούκαλης αποκάλυψαν πως ο τότε γ.γ. της κυβέρνησης είχε απειλήσει μεσούσης της πολιτικής ανακατωσούρας που είχε ξεσπάσει με το "λουκέτο" στην ΕΡΤ (σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή Μπαλτάκου) με πρόωρες εκλογές και σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ (δηλαδή ο Βενιζέλος) υποχώρησε (!) στις πιέσεις της "ακροδεξιάς" ομάδας του Μαξίμου.

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ των ισχυρών εβραϊκών λόμπι και κυρίως του αμερικάνικου για τα πειράματα Σαμαρά δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Έτσι, όταν προέκυψε η δολοφονία Φύσσα η κυρίαρχη ομάδα της κυβέρνησης αποφάσισε να κάνει το μειονέκτημα πλεονέκτημα για να εξασφαλίσει στηρίξεις από το εξωτερικό, μιας και στο εσωτερικό η φθορά της ήταν καλπάζουσα. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και η αφήγηση Μπαλτάκου στον Κασιδιάρη το επιβεβαιώνει. Τι γίνεται όμως από δω και πέρα;

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις παραδοσιακών στελεχών της κεντροδεξιάς κουλτούρας (Μαριέττα Γιαννάκου, Αντώναρος, Ντόρα Μακογιάννη), η παραίτηση Μπαλτάκου δεν κλείνει το θέμα. Και το θέμα είναι πως η Ν.Δ., όπως την εκφράζει ο Σαμαράς και η ομάδα του, δεν έχει καμιά σχέση με τις αρχές που έθεσε ο ιδρυτής της. Είναι μεγάλοι οι φόβοι για ανεπανόρθωτη βλάβη στον κεντροδεξιό χώρο όπου, από τα μεγέθη ενός Παπαληγούρα, ενός Θ. Κανελόπουλου, ενός Τσάτσου, ενός Μολυβιάτη και ενός Λαμπρία, έχουν ξεπέσει στον Άδωνι, τον Δένδια, τον Σίμο, τον Μιχελάκη. Οι διαρροές πως ο Σαμαράς θα... κάψει το παλιό μαγαζί για να πάρει την πελατεία του σε ένα νέο δικό του κόμμα (ίσως με τον Βενιζέλο) έχουν προκαλέσει συναγερμό. Το πολύ - πολύ να αφήσει στη Ν.Δ. το δάνειο των 150 εκατομμυρίων που χρωστάει το κόμμα στις τράπεζες και είναι αδύνατο να αποπληρωθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ είναι η κατάσταση και στο μαγαζί του Βενιζέλου. Ο Ευάγγελος προσπέρασε τη βόμβα Μπαλτάκου ως μικρής σημασίας προσωπικό πλημμέλημα. Η προσέγγιση Βενιζέλου δεν βρήκε σύμφωνο τον βουλευτή Φ. Σαχινίδη αλλά και τον γραμματέα Ν. Ανδρουλάκη, που δεν δέχονται ότι κλείνει το θέμα με την παραίτηση. Οι διαφοροποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, καθώς ο Βενιζέλος παίζει σόλο πολιτικό παιχνίδι για την πολιτική του επιβίωση και δεν θα διστάσει, όπως και ο Σαμαράς να αφήσει πίσω τους, ορφανά ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τον τελευταίο. Η απελπισία δεν είναι καλός σύμβουλος. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάβολο και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να απολαύσουν την γκραν γκινιόλ εξουσία τους όσο μπορούν να τη διατηρήσουν με τη βοήθεια των δανειστών - αφεντικών τους. Ακόμα και για την παραίτησή τους πρέπει να πάρουν άδεια από το Βερολίνο.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ στο πολιτικό σκηνικό δεν μπορούν να ανακοπούν για πολύ. Τόσο οι εγχώριες παραδοσιακές ελίτ, με προσβάσεις στο πολιτικό σύστημα, όσο και τα διεθνή κέντρα δεν έχουν πλέον κανένα συμφέρον να προστατεύσουν με τόσο μεγάλο ρίσκο το καρτέλ Σαμαρά - Βενιζέλου, διότι δεν θα μπορέσει για πολύ να κρατηθεί στην εξουσία, παρά την προκλητική στάση των διαπλεκόμενων ΜΜΕ να κουκουλώσουν όσο πιο αθόρυβα και ανώδυνα γίνεται το θέμα αυτό. Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δύσκολα θα βρεθούν τρόποι ή, επί το ακριβέστερο, κόλπα, με τα οποία θα μπορούσαν να τρομοκρατήσουν τόσο πολύ τους ψηφοφόρους, ώστε να προτιμήσουν αυτό το αδίστακτο δίδυμο που λυμαίνεται την εξουσία και ξεπουλάει όσο - όσο τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Αυτή η πολιτική πραγματικότητα πολλαπλασιάζει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία το απαραίτητου εθνικού πολιτικού μετώπου που θα απαλλάξει τη χώρα από την υπόδουλη στα νεοφιλελεύθερα διεθνή κέντρα κυβέρνηση.
  dchristou52@gmail.com