07 Φεβρουαρίου 2014

Μαγείρεμα δημοσκόπησης σε συνεννόηση με το γιο Ερντογάν

Από: Sigmalive/ΚΥΠΕ  Σάλο προκάλεσε χθες το βράδυ στην Τουρκία η κυκλοφορία στο διαδύκτυο νέων κασετών που φέρουν στελέχη του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού να μαγειρεύουν δημοσκόπηση και στη συνέχεια να ενημερώνουν γι αυτό τον γιο του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιλάλ Ενρτογάν.

Με βάση τις νέες αποκαλύψεις ο διεθυντής του τουρκικού καναλιού Χαμπέρτουρκ και ο επικεφαλής του Συγκροτήματος Τσινέρ, στο οποίο υπάγεται η Χαμπέρτουρκ Φατίχ Σαράτς, συζητούν τον Μάρτιο του 2013 τη δημοσκόπηση της εταιρείας Konsensus και το ενδεχόμενο να μεταφέρουν ποσοστά του ακροδειξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) στο φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (MHP). "Να μεταφέρω λίγο από τους αναποφάσιστους και λίγο από το MHP και να την μαγειρέψω", λέει ο Φατίχ Αλτάιλι στον Φατίχ Σαράτς.

Στην συνέχεια ο Φατίχ Σαράτς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπιλάλ Ερντογάν τον οποίο ενημέρωσε για το μαγείρεμα της δημοσκόπησης.Αργά χθες το βράδυ με συμμετοχή του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ο Φατίχ Αλτάιλι διέψευσε τους ισχυρισμούς υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μονταρισμένες κασέτες. Όπως είπε είχαν δημοσιεύσει τη δημοσκόπηση της εταιρείας Konsensus όπως τους δόθηκε.