07 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Σούρλας: 30 δισ. ευρώ κόστισε στους Eλληνες το λαθρεμπόριο καυσίμων


Γ. Σούρλας: 30 δισ. ευρώ κόστισε στους Eλληνες το λαθρεμπόριο καυσίμων

Τα κυκλώματα στο λαθρεμπόριο καυσίμων κόστισαν 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Σε αυτή τη δήλωση προέβη, αφού ενημέρωσε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γ. Σούρλας.«Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τα κυκλώματα της διαφθοράς και της διαπλοκής που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα και οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση. Έμπρακτη επιβεβαίωση της εξέλιξης αυτής αποτελούν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις όπως είχα την ευκαιρία να ενημερώσω την Επιτροπή για τα καύσιμα» είπε ο κ. Σούρλας.

Στη συνέχεια ο ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε το πώς μπορεί να αποτραπεί η νοθεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τη νοθεία στα καύσιμα του Στρατού με τον αυστηρό έλεγχο από διετίας και για τo λαθρεμπόριο, με την εγκατάσταση ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος διακίνησης καυσίμων από τα διυλιστήρια και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα».

Και κατήγγειλε ότι «τα κυκλώματα αυτά, από τα ισχυρότερα, έδρασαν δεκαετίες και κόστισαν στη χώρα την τελευταία μόνο εικοσαετία περισσότερα από 30 δισ. ευρώ. Χρέος που δεν πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά, αλλά αυτοί που τα καταχράστηκαν. Να τα επιστρέψουν και να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους για το διαρκές οικονομικό έγκλημα που διέπραξαν».

Πηγή:  newmoney.gr