14 Ιανουαρίου 2014

Τουρκία:Εφοδος αστυνομίας στην IHH κοντά στα σύνορα με Συρία

Στα γραφεία της τουρκικής ισλαμικής οργάνωσης IHH (Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας) στην επαρχία Κίλις, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, έκανε έφοδο σήμερα το πρωί η αστυνομία και από εκείνη την ώρα διεξάγει έρευνα στις αποθήκες της.

Το όνομα της οργάνωσης IHH, η οποία πρόσκειται στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, είχε αναφερθεί και στις αρχές Ιανουαρίου όταν η αστυνομία σταμάτησε ύποπτο φορτηγό που κατευθυνόταν από την Τουρκία στη Συρία επειδή υπήρχαν πληροφορίες ότι μετέφερε οπλισμό.


Σήμερα στις 6.30 το πρωί,  αστυνομικές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής μονάδας έφτασαν από την πόλη Βαν, έκαναν έφοδο στα γραφεία της οργάνωσης και έβγαλαν έξω όλο το προσωπικό. Ο συντονιστής του IHH Σερκάν Νεργκίς, από το λογαριασμό του στο τουίτερ, χαρακτήρισε την έρευνα παράνομη. Ο ίδιος έγραψε επίσης στο τουίτερ ότι οι άντρες της αντιτρομοκρατικής ερευνούν τους υπολογιστές τους, οι οποίοι βρίσκονται στις αποθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση IHH  το Μάιο του 2010 είχε οργανώσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Παλαιστίνη με το Μαβί Μαρμαρά, η οποία κατέληξε σε τραγωδία έπειτα από την επίθεση Ισραηλινών κομάντος στο πλοίο με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί και τραυματίες.
http://sigmalive.com/news/international/91308