16 Ιανουαρίου 2014

Βαθαίνει η κρίση στο Ιράκ δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις

73 Ανθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις της κυβέρνησης χάνουν ολοένα και περισσότερα εδάφη στην Δυτική επαρχία Ανμπάρ από μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.Σε δήλωση του στην δημόσια τηλεόραση του Ιράκ, ο Πρωθυπουργός, Νούρι Αλ Μαλίκι, τόνισε ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και κατά της Αλ Κάιντα θα συνεχιστεί, με στόχο να μην εξαπλωθεί η βία στην υπόλοιπη χώρα. Ο κ. Μαλίκι απηύθυνε επίσης έκκληση στην διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει την μάχη που δίνει το Ιράκ για την ασφάλεια του και να αντιταχθεί στις δυνάμεις που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.


Η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε νότια της Βαγδάτης κατά την διάρκεια κηδείας μέλους Σουνιτικής στρατιωτικής οργάνωσης που είχε ταχθεί με τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών το 2006, και στοίχισε την ζωή σε 18 άτομα. Η οργάνωση αποτελεί στόχο της Αλ Κάιντα.

Στην Βαγδάτη τουλάχιστον 8 εκρήξεις σημειώθηκαν σε γειτονιές Σιιτών.

Μιλώντας στην Φωνή της Αμερικής, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ιράκ, Σαλέχ Μουχαμέντ Αλ Ματλάκ, δήλωσε ότι μία περισσότερο αντιπροσωπευτική κυβέρνηση θα συντελούσε στο να επικρατήσει σταθερότητα στο Ιράκ.
http://gr.voanews.com/content/iraq-bombs/1830983.html