21 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά στο προσκήνιο το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων


Το ζήτημα των αποζημιώσεων και των επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα τίθεται ξανά στο προσκήνιο, με αφορμή σχετική επερώτηση του κόμματος Die Linke στο γερμανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.Όπως αναφέρεται, τίθεται επίσης το ζήτημα των ευθυνών των ελληνικών κυβερνήσεων, που «ουδέποτε διεκδίκησαν την υλοποίηση των υποχρεώσεων της Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό.
Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έθεσε το ζήτημα στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε.

«Την ίδια στιγμή, που παραμένει κενό γράμμα η απόφαση για σύσταση Διακομματικής  Κοινοβουλευτικής Επιτροπής με στόχο το συντονισμό της διεκδίκησης των αποζημιώσεων, το γερμανικό Κόμμα της Αριστεράς  αναδεικνύει το θέμα και για λογαριασμό του ελληνικού λαού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.Οι σύμμαχοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανια φαίνεται ότι  υπηρετούν περισσότερο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού σε σχέση με την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.«Ο καθείς με τους συμμάχους που του αξίζουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΚΟ του Die Linke, Β. Γκέργκε, είχε δηλώσει στο «Βήμα της Κυριακής» ότι το προεδρείο του κόμματος αποφάνθηκε ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ζητεί αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστη κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε περίπου δύο εβδομάδες θα συζητηθεί σχετική επερώτηση του Die Linke στη γερμανική βουλή.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ