30 Ιανουαρίου 2014

Γ. Κουμουτσάκος: Η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ εξάγεται πλέον και στην Ευρώπη

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/715679/638/399/0x00000000007ade3d/2/aleksis-tsipras.jpg
Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για το τι πραγματικά ειπώθηκε, και τι όχι, στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας με τους συντάκτες της Έκθεσης για τον ρόλο και τις εργασίες της τρόικας, κ.κ. Ότμαρ Κάρας και Λιέμ Χοάνγκ-Νγκοκ, στο Στρασβούργο, στις 11 Δεκεμβρίου 2013, ο ευρωβουλευτής ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, τόνισε: «Είναι κοινό μυστικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στη συνάντηση εκείνη, η "συμβολή" του κ. Τσίπρα περιορίστηκε στην κατάθεση ενός κειμένου καταγραφής των συνεπειών της πολιτικής της Τρόικα. Στις επανειλημμένες ερωτήσεις του κ. Κάρας για το εάν υπάρχουν και ποιές είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε τη γνωστή βολική τακτική: "η σιωπή μου προς απάντησή σου". Καμία απάντηση, καμία συγκεκριμένη πρόταση. Tότε αφωνία. Τώρα φωνασκίες. Η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ εξάγεται πλέον και στην Ευρώπη». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Πηγή:www.capital.gr

Ο Αλ. Τσίπρας δίχασε την Επιτροπή για την τρόικα

Η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, εκτός από την Ιταλική Αριστερά αυτή τη φορά δίχασε και το ευρωκοινοβούλιο.Στη συνέντευξη Τύπου του προηγήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής που διερευνά το μνημόνιο, αυστριακός ευρωβουλευτής Οτμαρ Κάρας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και ο γάλλος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της επιτροπής Λιέμ Χoάνγκ Νγκοκ, που είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, εμφανίστηκαν στην κυριολεξία σαν δυο ξένοι στην ίδια πόλη.

Ο πρώτος επέμεινε στη χθεσινή του άποψη ότι στη συνάντηση στο Στρασβούργο, στις 11 του περασμένου Δεκέμβρη, ο κ. Τσίπρας, παρότι ρωτήθηκε, δεν έδωσε καμία απάντηση για το τι προτείνει για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, ενώ ο δεύτερος, «αδειάζοντας» τον συνάδελφό του αναφέρθηκε σε έγγραφα με τις θέσεις του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ που τους παρέδωσε ο κ. Τσίπρας, θέσεις τις οποίες έσπευσε να χαρακτηρίσει «χρήσιμες και πρωτότυπες».Η όλη στιχομυθία ανάγκασε τον κ. Κάρας να επισημάνει την εκτροπή της συζήτησης από την αξιολόγηση του έργου και των αποφάσεων της τρόικας στην αξιολόγηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τουλάχιστον και οι δύο συμφώνησαν ότι η τρόικα οδηγείται στη σταδιακή κατάργηση της και στην αντικατάστασή της από ένα νέο μηχανισμό, με μεγαλύτερη δημοκρατική εκπροσώπηση και λειτουργία.Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα και με ανακοίνωσή του καλεί τον κ. Κάρας «να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ο ίδιος και αυτοί που τον επικαλέστηκαν».Στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι η απογευματινή συνάντηση στο Στρασβούργο διήρκεσε 24 λεπτά της ώρας και ότι οι μοναδικές αναφορές στην Ελλάδα ήταν το πού θα πάει και ποιους θα δει στην Αθήνα η Επιτροπή.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είχε πει στον κ. Κάρας να δει εκτός από κοινωνικούς φορείς και φορείς αλληλεγγύης όπως οι Γιατροί του Κόσμου».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγένων η άφιξη της επιτροπής στην Αθήνα είχε ματαιωθεί για να μη συμπέσει με την εκδήλωση στο Ζάππειο για την έναρξη της της ελληνικής προεδρίας στον Ευρώπη.Τότε είχε προσπαθήσει ο κ. Σούλτς να πάρει πάνω του την ευθύνη της αναβολής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορεί ότι έγινε κατόπιν παρέμβασης του κ. Σαμαρά.  
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ-ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ