30 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθερος ο Τούρκος αρχι-κομάντο των Ιμίων


http://www.ant1iwo.com/cache/cfx_imagecr3/275E087D20A158CBC474D7BB1A3B10C0.jpgΒγήκε από τη φυλακή ο κομάντο που είχε ηγηθεί της τουρκικής "αποστολής" στα Ίμια, πριν από 18 χρόνια Ακριβώς 18 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, τέτοιες μέρες Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονταν στο χείλος του πολέμου, ένα τουρκικό δικαστήριο αθώωσε και έβγαλε από τη φυλακή τον αρχηγό των Τούρκων κομάντος που κατέλαβαν στις 31 Ιανουαρίου ξημερώματα τη μικρή Ίμια. «Παρών» σε όλες τις βρώμικες υποθέσεις φώναζαν οι κομάντο των Ιμίων Στις 28 Ιανουαρίου 2014, το 12ο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έδωσε εντολή να απελευθερωθούν 5 κατηγορούμενοι, όλοι απόστρατοι αξιωματικοί του τουρκικού ναυτικού, που είχαν συλληφθεί μετά από την κατάσχεση στο προάστιο Ποϋράζκιοι της ανατολικής Κωνσταντινούπολης το 2009 μίας μεγάλης ποσότητας όπλων και εκρηκτικών, τα οποία προορίζονταν -με βάση το κατηγορητήριο- να χρησιμοποιηθούν σε πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν.
Το γνωστό σχέδιο «Κλωβός», μέρος του σχεδίου «Βαριοπούλα». Το δικαστήριο βάσισε την απόφασή του σε ένα «παράθυρο» που αφορά τη διαδικασία κι όχι την ουσία της δίκης. Οι κατηγορούμενοι έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι αφού κρατούνταν παραπάνω διάστημα από αυτό που προβλέπει ο νόμος για την προφυλάκιση. Κρατούνταν 5 χρόνια. Τώρα βέβαια, γιατί θυμήθηκαν τώρα να εφαρμόσουν το νόμο, έχει να κάνει με το σκάνδαλο που ταρακουνά τον Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει περάσει στην αντεπίθεση εδώ και κάποιες εβδομάδες και πολεμά τον Φετουλλάχ Γκιουλέν, βγάζοντας από τη φυλακή, όσους το τάγμα είχε φυλακίσει με κατηγορίες ότι επιβουλεύονταν την κυβέρνηση Ερντογάν κλπ. Είναι στο γενικότερο πλαίσιο του «χαϊδέματος» τώρα του στρατού από τον Ερντογάν.

 Ο Γκιουλέν τον προστάτευε κάποτε και «καθάριζε» την Τουρκία από το στρατιωτικό κατεστημένο, τώρα ο Ερντογάν βγάζει από τις φυλακές τους επίδοξους «δολοφόνους» του για να προσεταιριστεί το στρατό. Επί της ουσίας τώρα της είδησης. Ανάμεσα λοιπόν σε αυτούς που απελευθερώθηκαν είναι και ο Ερτζάν Κιρέτστεπέ, ο αρχικομάντο των Ιμίων. Ο διοικητής δηλαδή της δύναμης κρούσης, ο οποίος –όπως γράφτηκε τότε στον τουρκικό τύπο- έβαλε μάλιστα κι από την τσέπη του χρήματα για τα καύσιμα του φουσκωτού που θα πήγαινε στα Ίμια. Η υπογραφή του Ερτζάν Κιρέτστεπέ εμφανίζεται μάλιστα πάνω στο έγγραφο του σχεδίου πραξικοπήματος ‘Κλωβός’.
http://www.ant1iwo.com