30 Ιανουαρίου 2014

Ο Ερντογάν αντιμέτωπος με την Αλ Κάιντα Αντιμέτωπος με τις δυνάμεις των ισλαμιστικών ομάδων της Συρίας ο τουρκικός στρατός

Από το πρωί της Πέμπτης , η γειτονική Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο «ανοιχτό μέτωπο» στα νότια σύνορα της. Οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού έρχονται αντιμέτωπες με τις δυνάμεις των ισλαμιστικών ομάδων της Συρίας, οι οποίες διατηρούν στενές σχέσεις και συνεργασία με την Αλ Κάϊντα. Το πρωί της Πέμπτης, οι δυνάμεις της Οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Δαμασκού επιτέθηκαν με όλμους και οβίδες κατά ενός φυλακίου του τουρκικού στρατού, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, η επίθεση δεν άφησε πίσω της θύματα ή τραυματίες. Η επίθεση των ισλαμιστών εξτρεμιστών σήμανε κόκκινο συναγερμό στο επιτελείο του τουρκικού στρατού. Λίγη ώρα μετά την επίθεση, ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε με πυρά, οβίδες και όλμους. Στην επίθεση του τουρκικού στρατού χρησιμοποιήθηκε το νέο τουρκικό πυραυλικό σύστημα «Φιρτίνα». Σύμφωνα με τις πηγές του τουρκικού στρατού, στο στόχαστρο των δυνάμεων του στρατού βρέθηκαν ένα λεωφορείο, ένα αγροτικό όχημα και διάφοροι στόχοι της Οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Δαμασκού.Η είδηση της σύγκρουσης του τουρκικού στρατού με τις δυνάμεις της Οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Δαμασκού κάνει τον γύρω των τουρκικών και ξένων μέσων ενημέρωσης από χθες το βράδυ.

Η τουρκική αντιπολίτευση προειδοποίηση για επικείμενη επίθεσηΕν τω μεταξύ, η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί ότι οι δυνάμεις της Οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Δαμασκού έχουν αναπτυχθεί εντός της Τουρκίας και προετοιμάζουν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη και στην Αντιόχεια. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ζητά επεξηγήσεις από την κυβέρνηση για την συγκεκριμένη πληροφορία, η οποία βασίζεται στην πληροφόρηση των υπηρεσιών πληροφόρησης του στρατού, της ΜΙΤ και της τουρκικής αστυνομίας.
Του Νίκου Στέλγια\