31 Δεκεμβρίου 2013

Tαφόπλακα στην ΕΒΖ της Ξάνθης. Ειδοποίησαν τους εργαζόμενους ότι μετακινούνται στο Πλατύ Ημαθίας !

http://www.xanthipress.gr/wp-content/themes/sahifa/timthumb.php?src=/wp-content/uploads/2011/08/evz_piso_opsi.jpg&h=330&w=660&a=c
Ένα σοκ περίμενε τους 10 εναπομείναντες εργαζομένους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στην Ξάνθη,  την παραμονή των Χριστουγέννων. Η Διοίκηση της ΕΒΖ τους ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο της Ξάνθης που υπολειτουργούσε, παύει εντελώς τη λειτουργία του και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μετακινηθούν στο Πλατύ Ημαθίας.Όπως ήταν λογικό, τόσο το οριστικό τέλος της Βιομηχανίας ως ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των τραγικών κινήσεων που οδήγησαν στην συρρίκνωσή της, όσο και η αναστάτωση για τις οικογένειες των υπαλλήλων, προκάλεσε σοκ.

Για το ζήτημα υπήρξε την Κυριακή, έκτακτη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη και εργαζομένων για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που δημιουργείται. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι η Περιφέρεια επιχειρεί να προσεγγίσει τον Πρόεδρο της ΕΒΖ και να πιέσει πολιτικά, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το συσκευαστήριο της Ξάνθης.Αντίστοιχα είναι τα αιτήματα και για το εργοστάσιο της Λάρισας, όπου υπάρχει αντίστοιχος αριθμός εργαζομένων και δόθηκε παρόμοια εντολή για μετακίνηση στην Ημαθία. Εντύπωση, πάντως, έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η εντολή για μετακίνηση δόθηκε παραμονή Χριστουγέννων, δημιουργώντας αναστάτωση στις οικογένειες των εργαζομένων.
 http://www.xanthipress.gr