19 Δεκεμβρίου 2013

Η λογοκρισία σε όλο της το μεγαλείο Τουρκία: Απολύθηκε δημοσιογράφος γιατί πήρε... λάθος θέση στο σκάνδαλο δωροδοκίας


Με παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης η εφημερίδα «Σαμπάχ» έδειξε την πόρτα της εξόδου στην Ναζλί Ιλιτσάκ, γιατί υποστήριξε ότι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παραιτηθούν Θύμα της τουρκικής λογοκρισίας ειναι η γνωστή Τουρκάλα δημοσιογράφος, Ναζλί Ιλιτσάκ, που τόλμησε να πει σε τουρκικά ΜΜΕ ότι όσοι υπουργοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο δωροδοκίας, θα πρέπει να παραιτηθούν.
Τουρκία: Απολύθηκε δημοσιογράφος γιατί πήρε... λάθος θέση στο σκάνδαλο δωροδοκίας Πριν από λίγο, η διεύθυνση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας "Σαμπάχ" της ανακοίνωσε την απόλυσή της.Νιώθοντας να την πνίγει το δίκιο, η Ναζλί δήλωσε στην εφημερίδα "Χουριέτ" ότι η η εργοδοσία της εφημερίδας της ανακοίνωσε για να δικαιολογήσει την απόλυσή της ότι έγινε στο πλαίσιο "σύγκρουσης ιδεών".


Τα προηγούμενα χρόνια η Ναζλί είχε εκφράσει την υποστήριξή της στο κυβερνητικό έργο του Ερντογάν. Από τότε, όμως,  που ξέσπασε στη γείτονα το κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, υιοθέτησε μία πιο επικριτική στάση απέναντι στην τουρκική ηγεσία.

Οι δηλώσεις της στο CNN Turk, σύμφωνα με τις οποίες οι Τούρκοι υπουργοί, των οποίων οι γιοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο δωροδοκίας, θα πρέπει να υποβάλουν παραίτηση, προκάλεσαν, όπως φαίνεται, την έντονη δυσφορία της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία έκανε ένα... τηλέφωνο στην εφημερίδα της ζητώντας από την διεύθυνση να της δείξουν την... πόρτα.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η Ναζλί εργαζόταν επί χρόνια στην "Σαμπάχ" και το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες , ήταν επικριτική απέναντι  στην κυβέρνηση Ερντογάν, είχε εξοργίσει τον Τούρκο πρωθυπουργό ο οποίος έψαχνε μία καλη ευκαιρία για να ζητήσει την απόλυσή της.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ