19 Δεκεμβρίου 2013

Η Αλ Κάιντα εκπαιδεύει παιδιά - καμικάζι

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που ανέβηκε στο Youtube από το «παρακλάδι» της Αλ Κάιντα στη Συρία και δείχνει μικρά παιδιά να εκπαιδεύονται με όπλα σε στρατόπεδο. Είναι τα «Λιονταράκια του Ζαρκάουι», που σε ηλικία ακόμη και 10 ετών μαθαίνουν να σκοτώνουν και προετοιμάζονται να προσφέρουν τη ζωή τους ως καμικάζι. Σύμφωνα με την Washington Post, πρόκειται για ένδειξη ότι η Αλ Κάιντα «ριζώνει» όλο και βαθύτερα στη Συρία. Το βίντεο του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί αυτά που δείχνει θυμίζουν ένα φοβερό τάγμα που είχε δημιουργηθεί από την Αλ Κάιντα στο Ιράκ, τα «Πουλιά του Παραδείσου».Τα παιδιά εκπαιδεύονταν για πόλεμο και για να γίνουν «μάρτυρες».

Αναλυτής από το Middle East Media Research Institute, της Ουάσινγκτον αναφέρει ότι «πρόκειται για μελλοντική απειλή». «Είναι τα παιδιά της Αλ Κάιντα» σημειώνει.Το τάγμα πήρε το όνομά του από τον Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, τον Ιορδανό που δημιούργησε την Αλ Κάιντα του Ιράκ και σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή το 2006. Η οργάνωση έμεινε «διάσημη» για τις επιθέσεις αυτοκτονίας κατά Σιιτών και για τους αποκεφαλισμούς δυτικών ομήρων.Σύμφωνα με ειδικούς το τάγμα με τα «Λιονταράκι» βρίσκεται στο προάστιο της Δαμασκού που τον Αύγουστο έγινε στόχος χημικής επίθεσης με πάνω από 1.000 νεκρούς. Η περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.


Το λυπημένο τραγούδι που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει: «Μητέρα μην λυπάσαι που φεύγω», εξηγώντας ότι τα παιδιά φεύγουν για να «νικήσουν τους Εβραίους».Άλλο βίντεο από την ίδια οργάνωση δείχνει έναν άνδρα να οδηγεί αρκετά παιδιά στο Αλέπο και να τους κατηχεί στο μίσος προς τους άπιστους, τον Άσαντ και τον Ομπάμα. «Αν είχαμε εδώ έναν Αλαουίτη, από την οικογένεια του Άσαντ ή της ίδιας θρησκείας τι θα του κάναμε;» ρωτά τα παιδιά. «Θα τον σφάζαμε» απαντούν αυτά εν χορώ.
http://www.nooz.gr/world/mikra-paidia-ekpaideiontai-ston-8anato