19 Δεκεμβρίου 2013

Πρός Αοζολογούντες-Οδηγίες Πρός Ναυτιλλομένους

http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2013/12/Kariotis-Ambourgo01-16december2013.jpg
Mετά την "αποκάλυψη"-ανακάλυψη της ανύπαρκτης τεράστιας ζημιάς  στο ζήτημα της Ελληνικής ΑΟΖ η οποία και έλαβε την κατάλληλη δημοσιότητα μέχρι να αποδειχτεί όλως τυχαίως απο δημοσίευμα του Ιστότοπου του Κου Μιχάλη Ιγνατίου με τίτλο "Το Θέμα της Στρογγύλης… 
πώς απλά πρόκειται για την περίπτωση των "'ασχετων ειδικών".Παρατίθεται ενδεικτικό απόσπασμα ". Αμέσως άρχισαν οι αναλύσεις των «άσχετων ειδικών» στο Δίκαιο της Θάλασσας οι οποίοι μιλούσαν για προδοσία της ελληνικής κυβέρνησης διότι με αυτή την απόφαση η Στρογγύλη έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη, άρα δεν διαθέτει ούτε ΑΟΖ ούτε υφαλοκρηπίδα.Η Στρογγύλη είναι νησί και όχι βραχονησίδα! Επομένως, ο ορισμός της βραχονησίδας δεν ισχύει γι’ αυτό το νησί. Άρα δικαιούται και ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει οικονομική δραστηριότητα.
Ίσως χρειάζεται να αναφερθεί εδώ, κάτι που δεν είναι γνωστό σε πολλούς, ότι η Τουρκία πολέμησε με πείσμα να καταργηθεί το Άρθρο 121, στις συζητήσεις στη διάσκεψη του UNCLOS, ενώ αντίθετα η αντιπροσωπεία της Ελλάδας αντιτάχθηκε σε αυτή τη τουρκική θέση και πέτυχε να διατηρηθεί το Άρθρο 121. Ο κύριος λόγος που η Τουρκία ψήφισε κατά της Σύμβασης του Δίκαιου της Θάλασσας το 1982 ήταν το Άρθρο 121. 

Το άρθρο έφερε την υπογραφή ειδικού συνεργάτη και λοιδωρήθηκε ως προερχόμενο εκ του Μαξίμου.Μετά το πέρας της "ανακάλυψης-αποκάλυψης"  αυτής , καθυστερημένα έλαβε έκταση δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας " Δημοκρατία" με τίτλο "Βαρυσήμαντο άρθρο του Μανώλη Κοττάκη: Στο Αμβούργο θα κριθεί η ΑΟΖ και το Καστελόριζο!"  το οποίο κα αναφερόταν σε αποκάλυψη του περιοδικού CRASH το οποίο υποστήριζε πως "Στο  Αμβούργο της Γερμανίας θα κριθεί σε εύθετο χρόνο η τύχη του Καστελορίζου και θα διευθετηθεί το σύνολο των ελληνοτουρκικών διαφορών, των συνόρων, θαλασσίων και εναέριων περιλαμβανομένων! Όπως αποκαλύπτει σήμερα το  CRASH". 

 Για να έρθει ο "πατέρας"της Ελληνικής ΑΟΖ Κος Θεόδωρο Καρυώτης  να τονίσει σε δημοσίευμα με τίτλο "Το Αμβούργο, το Καστελόριζο και η Τουρκία"Εάν το άρθρο αυτό αντικατοπτρίζει τις θέσεις των Σαμαρά και Βενιζέλου τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γιατί το Διεθνές Δικαστήριο του Αμβούργου εξετάζει μόνο περιπτώσεις κρατών που έχουν υπογράψει, έχουν επικυρώσει ή έχουν υιοθετήσει το UNCLOS. Είναι γνωστόν ότι η Τουρκία δεν είναι μέρος της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και επομένως δεν μπορεί η Ελληνοτουρκική διένεξη να φτάσει στο Αμβούργο. Σήμερα επανέρχονται πάλι στο ίδιο ζήτημα και έχουμε το εξής τραγελαφικό  να αναφέρουν εκ νέου τον όρο " Το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας (ΔΔΔΘ)" την ώρα που γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν είναι μέρος της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας  . Παράλληλα φιλοξενείται και παρέμβαση του Κου Παναγιώτη Ήφαιστου ο οποίος αναφέρει μεταξύ των άλλων "Η ανάγνωση αυτού του κειμένου προκαλεί βαθιά ανησυχία." 

Επειδή κάποιοι έχουν αναλάβει την προώθηση των Ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό με τρόπο που μόνο γέλωτα προκαλέι και τούτο γιατί δεν πρόκειται για Ελληνικά άρθρα μεταφρασμένα στα γαλλικά προς ενημέρωση της Γαλλικής Κοινής γνώμης αλλά για άρθρα Γαλλικής προέλευσης (τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με των Εθνικών ζητημάτων" μεταφρασμένα στα Ελληνικά τα οποία και αναδημοσιεύονται σε Γαλλικό ιστότοπο φρόνιμο είναι να καταλάβουν πως είναι ανοπαία ατραπός η κάκιστη ενημέρωση επι των εθνικών ζητημάτων. Καλός ο οπαδισμός, αποδεκτή η ανάγκη επαίνων περί υπερπατριωτισμού όμως και εθνικά επικίνδυνη και επιζήμια.Εκτός αν η αγωνία για την μικρότητα και την ασημαντότητα καθώς και η ορατή δια γυμνού οφθαλμού ΚΟΠΩΣΗ εξαναγκάζουν στην υιοθέτηση τέτοιων συμπεριφορών.