03 Δεκεμβρίου 2013

Ασθμαίνων και Αδυνατών-Οδηγίες Πρός Ναυτιλλομένους

http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2013/12/syriakurd960.jpg
To Κουρδικό ζήτημα ως και η Συριακή κρίση αποτελεί ένα πολύπλοκο ζήτημα. Υπεισέρχεται πλήθος παραγόντων κάτι που αυτόματα καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη την όποια πρόβλεψη. Παράλληλα όμως καθιστά και εύκολη την αυτοπαγίδευση της πολιτικής σκέψης σε όποιο επίπεδο της κοινωνίας και αν αναπτύσσεται, ειδικά δε όταν αποδεδειγμένα  κάποιος φέρει τα στοιχεία του διάττοντα αστέρα , προερχόμενος απο το πουθενά , διαθέτοντας  μέγεθος κόκκου ρυζιού ,  με την οποία ακτινοβολία του να οφείλεται στην τριβή κατά την πτώση του.Το να είσαι διάττων αστέρας και να θεωρείς ευατόν μόνιμο αστέρα είναι δείγμα φυσικής ηλιθιότητας.


Ο ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης- PYD, Σαλίχ Μουσλίμ  κατα την διάρκεια επίσκεψης του στην Γαλλία  μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιβεβαίωσε  την σύσταση επιτροπής η οποία και θα προετοιμάσει το σύνταγμα του Δυτικού Κουρδιστάν  ( βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές της Συρίας όπου η κουρδική γλώσσα κυριαρχεί ) Το Δυτικό Κουρδιστάν θα χωριστεί τρεις επαρχίες: Kobani (κέντρο), Afrin (δυτικά) και Καμισλί (ανατολικά)" "Ο στόχος δεν είναι να αποσχιστούμε ανέφερε στις δηλώσεις του απο την Συρία αλλά να αποτελέσουμε τμήμα της Ομοσπονδιακής Συρίας" .

Την ώρα που ο Κος Γιώργος Δελαστίκ απο το Εθνος αρθρογραφώντας κατέγραφε μεταξύ των άλλων "πώς είναι απλώς ζήτημα χρόνου η επιστροφή του Ιράν στον ρόλο που έπαιζε επί σάχη, πριν από την ισλαμική επανάσταση του αγιατολάχ Χομεϊνί στις αρχές του 1979, ως υποτελούς συμμάχου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και ότι αυτό θα γίνει φυσικά με νέους όρους, με νέα πρόσωπα, με ισλαμικές ιδιομορφίες, αλλά η ουσία θα είναι ίδια διαδικασία"  κάποιοι προτιμούν να στρέφονται αποκλειστικά σε ξένουν αναλυτές απο συγκεκριμένη πηγή. Αποτελεί και αυτό απόδειξη των χαμηλών αντανακλαστικών και των ιδεολογικών αγκυλώσεων .

Φυσικά ούτε  ο Κος  Πάνος Χαρίτος  ο οποίος σε δημοσιευθέν άρθρο του στην Αυγή μεταξύ των άλλων ανέφερε  πώς ".Τα οφέλη της Τεχεράνης είναι συγκεκριμένα και περισσότερα από όσα θα αποκομίσουν οι ΗΠΑ από την αναθέρμανση των σχέσεων.Πρώτον, η ολοκλήρωση ενός μη στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος, δεύτερον η άρση των όποιων κυρώσεων, που έχουν γονατίσει οικονομικά τη χώρα.Ήδη η Τουρκία ανακοίνωσε την επανασύνδεσή της με το τραπεζικό σύστημα του Ιράν και η Ινδία την ενεργοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων που είχαν παγώσει λόγω του εμπάργκο"  χρίζει αναφοράς. Σπουδαιότερον η μεταφορά ομιχλώδους ανάλυσης
 μέσα απο ένα αγοραίο λόγο

Φυσικά ουτε η Πολιτική σκέψη του Κου Ανθου Λυκαύγη στην Ελευθεροτυπία αναφορικά  με την ανάταξη της Τουρκικής επιθετικότητας χρίζει αναφοράς πόσο δε το δημοσίευμα του Φιλελευθέρου αναφορικά με τον αρθρογράφο της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» Ερντάλ Σαγλάμ ο οποίος κια ανέφερε πώς  η Τουρκία δεν έχει περιθώρια να κάνει άλλα λάθη στον ενεργειακό τομέα  προσθέτοντας  ότι η χώρα του πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις ούτως ώστε να καταστεί σημαντικός παίχτης στο ενεργειακό παιχνίδι αντί για ενδιάμεσος. Σύμφωνα δε με τον  ανωτέρω αρθρογράφο, η Τουρκία θα πρέπει να διαδραματίσει ρόλο στη μεταφορά αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι για αυτόν τον λόγο απαιτείται η συμφιλίωση με το Ισραήλ χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Τα ανωτέρω δεν χρίζουν καμιάς προσοχής . Ημείς στρεφόμαστε δυτικά και αναζητούμε δεκανίκια ξένων , όλα δε την ώρα που προσπαθούμε συνειδητά να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της ανέλιξης του Ελληνικού πνεύματος με ίδια μέσα κα ιτην προβολή των Ελληνικών θέσεων.