17 Νοεμβρίου 2013

"Μπαρζανί, μήπως θα είσαι υποψήφιος του AKP στο Ντιγιάρμπακιρ;",

Σε ελεύθερη μετάφραση  η Ομιλία του Πορέδρου Μασούντ Μπαρζανί στο Ντιγιαρμπακίρ
http://www.diyarnews.org/images/haberler/erdoganin_diyarbakir_ziyareti_hep_sancili_gecti_h3600.jpg
Χαίρομαι που βρίσκομαι σε αυτή την αγαπημένη πόλη, Ντιγιαρμπακίρ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό Ερντογάν για την πρόσκλησή του. Για μένα, αυτή είναι μια ιστορική επίσκεψη, μεταφέρω μαζί μου, τους χαιρετισμούς του Κουρδιστάν στην Τουρκία, τους χαιρετισμούς της Ερμπίλ στο τόσο αγαπητό Ντιγιαρμπακίρ.Μια Ιστορική μέρα όπου αρχίζουν να δημιουργούνται οι συνθήκες για την ειρηνική συνύπαρξη και την αποδοχή  τους ενός απο τον άλλον .
Ορόσημο αποτελεί  η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν εδω στο Ντιγιαρμπακίρ  ο οποίος είπε ότι η ημέρα της άρνησης των Κούρδων  δεν είναι πια εδώ. Ευχάριστη μέρα για μένα ως Κούρδος  που ένας ηγέτης έχει αναδειχθεί στην Τουρκία  εχει ως αποστολή του να φέρει την Τουρκία στο σωστό δρόμο, στο δρόμο της αδελφοσύνης Κυρίες και κύριοι, οι άνθρωποι της Μέσης Ανατολής θα πρέπει να συνυπάρξουν και να ζήσουν ειρηνικά μεταξύ τους, , να δέχονται ο ένας τον άλλον. Με την συνύπαρξη, www.Ekurd.net μπορούμε να κάνουμε τις χώρες μας πιο ευημερούσας . Έχουμε δοκιμάσει τον πόλεμο και κανένας από μας δεν ωφελήθηκε από αυτή την επιλογή. 

Το αίμα ενός  νέου Κούρδου  δεν πρέπει να χυθεί απο  έναν  νέο Τούρκο  και το αίμα ενός Τούρκου δεν θα πρέπει  να χυθεί απο έναν νέο Κούρδο. Η ειρηνευτική διαδικασία έχει ξεκινήσει, χάρη στον κ. Ερντογάν  όπως και κατά την  έναρξη της  έτσι και τώρα κάνω έκκληση  στους  αδελφούς μου Κούρδους και Τούρκους  να στηρίξουν  αυτή την ειρηνευτική διαδικασία. Ο αγώνας για την ειρήνη είναι όντως μια πρόκληση και ο αγώνας  αυτός μπορεί να πραγματωθεί   μόνο όταν επιδιώκεται από γενναίους άνδρες Γι 'αυτό ανακοινώνουμε ότι εμείς Κούρδοι και Τούρκοι  στηρίζουμε και υποστηρίζουμε αυτή την ειρηνευτική διαδικασία 

. Και τώρα θα ήθελα να πω κάτι στα τουρκικά, ακόμα κι αν δεν ξέρω τουρκικά, «Ζήτω η τουρκο-κουρδική φιλία. Ζήτω η ειρήνη. Ζήτω η ελευθερία»