24 Οκτωβρίου 2013

“Ενόχληση” Αβραμόπουλου και “μηνύματα” Καραμανλικών στο Σαμαρά για τη στήριξη Βενιζέλου


Antonis-Samaras-Dimitris-Avramopoulos2

Στα όπλα τα παραδοσιακά τζάκια της ΝΔ με αφορμή τη στάση του Σαμαρά στο ζήτημα των υποβρυχίων. Ποια είναι τα πραγματικά αίτια, ποιες οι επόμενες κινήσεις τους, ο Δ.Αβραμόπουλος και η στάση των Καραμανλικών

“Στα όπλα” βρίσκονται οι υποστηρικτές του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο εσωτερικό της ΝΔ.από το “άδειασμα” που επεφύλασσε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην κόντρα του με τον διάδοχό του στην αντιπροεδρία αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλο, στο θέμα των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που όπως λένε οι άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του νιώθει απογοητευμένος από τη στάση του Αντ.Σαμαρά απέναντί του, με δεδομένο ότι είχε παίξει και καθοριστικό ρόλο στην εσωκομματική εκλογή του 2010 για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του Μεσσήνιου πολιτικού, καθώς είχε αποσκιρτήσει στο παρά πέντε από το άρμα της Ντόρας Μπακογιάννη, σχεδιάζει πλέον κάτω από άλλο πρίσμα τις επόμενες κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα.

Σε αυτή την προσπάθεια της αυτονόμησης από τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά όχι από το πλαίσιο του κόμματος, σύμμαχό του έχει τα παραδοσιακά πολιτικά και επιχειρηματικά “τζάκια” της παράταξης, που συνεχίζουν να ομνύουν στο όνομα του Κώστα Καραμανλή, ενώ “ποτέ δεν αισθάνθηκαν άνετα με τη νέα τάξη πραγμάτων του Μαξίμου και την προεδρική φρουρά”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ πηγές της παράταξης.

Με το φόβο του οριστικού τους παραγκωνισμού πολλοί βλέπουν την επιστροφή του κ. Καραμανλή, ως μια μεταβατική κατάσταση που θα ενώσει το κόμμα και θα το διασώσει από νέες διασπάσεις η εκλογικές απώλειες.

Το ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο πρώην Πρωθυπουργός απέχει προς το παρόν από οποιαδήποτε παρόμοια συζήτηση και δεν σκέφτεται σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο επανενεργοποίησής του σε κεντρικό κομματικό ρόλο.

Με αυτό δεδομένο, το επόμενο όνομα που πέφτει συχνά πυκνά στο τραπέζι κύκλων στο εσωτερικό αλλά ακι το εξωτερικό, είναι του ΥΠΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου.

Τα ίδια σερνάρια, προσδιορίζουν ως κομβικό σημείο της πυροδότησης του νήματος των εξελίξεων την παροχή πλήρους κάλυψης από τον κ. Σαμαρά, στον κ. Βενιζέλο στο θέμα των υποβρυχίων, με ταυτόχρονο πολιτικό “κόντεμα” του αντιπροέδρου του κόμματος. Αυτή η ενέργεια εκτιμάται ότι ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των Νεοδημοκρατών και ειδικά των Καραμανλικών, που βλέπουν από τη διακυβέρνηση Σαμαρά να μοιράζει αφειδώς συγχωροχάρτια στα “πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ”, ενώ περιμένουν στη γωνία και για την απόφαση για τον πρώην ΥΠ.ΟΙΚ Γ.Παπακωνσταντίνου, ενώ αδιαφορεί για τις λοιδωρίες και τη σκληρή κριτική στο πρόσωπο του Κ.Καραμανλή και των κυβερνήσεών του.

Το επόμενο επεισόδιο, θα είναι η τύχη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια. Αν ο κ. Σαμαράς απορρίψει αυτή την πρόταση και υποχρεώσει τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν υπέρ του ΠΑΣΟΚ, αυτό θα επιταχύνει τις διαδικασίες απομάκρυνσής του.
http://7imeres.gr/