http://newpost.gr/storage/photos/master/201309/1976417.jpg
Ριζικά αντίθετος με τις επιλογές της «κουκούλας», των «μολότοφ» και της «τρομοκρατίας», που «είναι απολύτως ξένες με την Αριστερά», δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Με συνέντευξή του στη Realnews, δηλώνει πως «μια συνεργασία με την πασοκονεοδημοκρατία στο όνομα του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου θα συνιστούσε εμπαιγμό και δεν θα τόξευε τον φασισμό, αλλά την ανάγκη να απαλλαγεί η χώρα από τα μνημόνια και να προχωρήσει σε μία προοδευτική εναλλακτική λύση». Σημειώνει, άλλωστε, πως η ακροδεξιά είναι «φωλιασμένη στους κόλπους της Ν.Δ.» και πως τα μνημόνια υποβοηθούν τον φασισμό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η Χρυσή Αυγή ανέπτυσσε και κλιμάκωνε ανενόχλητη και επί χρόνια την εγκληματική της δραστηριότητα. Λειτουργούσε ως κράτος εν κράτει. Ο λόγος είναι απλός: είχε την ανοχή και την κάλυψη των κυβερνήσεων και τμημάτων του κράτους.

Η Χρυσή Αυγή είχε φωλιάσει με θύλακες στις δομές των “δυναμικών” τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας και ίσως των Ειδικών Δυνάμεων στον Στρατό, ενώ την ευνοούσαν οι απαράδεκτες αυταρχικές αντιλήψεις και νοοτροπίες που οι κυβερνήσεις καλλιεργούσαν στον χώρο της Αστυνομίας. Επομένως, η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακού χαρακτήρα απομακρύνσεις μεμονωμένων αξιωματικών, αλλά χρειάζονται θεσμικές αλλαγές, εκδημοκρατισμός βάθους και αλλαγή προσανατολισμών στα Σώματα Ασφαλείας, πράγματα που αδυνατούν να κάνουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις».
Ο κ. Λαφαζάνης στη συνέντευξή του τόνισε ακόμη ότι «η βία σ’ αυτή τη χώρα είναι θεμελιώδες συστατικό και προνόμιο των κυβερνήσεων, του κράτους και του παρακράτους, με ή χωρίς “κουκούλες”, και φυσικά του νεοναζισμού. Την ένταση σ’ αυτή τη χώρα δεν την καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, που αγωνίζονται για μια δημοκρατική και προοδευτική διέξοδο ανόρθωσης της χώρας, αλλά όλοι εκείνοι που έχουν εξαπολύσει ένα αδίστακτο κοινωνικό πόλεμο στον λαό μας και έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε “νεοαποικία” και “προτεκτοράτο”».
Και ξεκαθάρισε: «Οι επιλογές της κουκούλας, των μολότοφ και της τρομοκρατίας είναι απολύτως ξένες με την Αριστερά και μας βρίσκουν πλήρως και ριζικά αντίθετους. Επιδίωξή μας είναι η προοδευτική διέξοδος και η σοσιαλιστική προοπτική με το βάθεμα της Δημοκρατίας και μέσα από την προώθηση μεγάλων κοινωνικο-ταξικών αγώνων, ρήξεων και ανατροπών που θα αντιπροσωπεύουν τη μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στο ότι: «Η κυβέρνηση όμως δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στην ουσία τη Χρυσή Αυγή. Οι κυβερνητικές κινήσεις κατά της Χρυσής Αυγής εξυπηρετούν περισσότερο πολιτικές σκοπιμότητες και εκλογικούς σχεδιασμούς, και όχι την αντιμετώπισή της».