02 Σεπτεμβρίου 2013

Σχέσεις Χρυσής Αυγής με Γερμανούς ναζιστές δείχνουν οι ΗΠΑ – «Ασπίδα σας η ανακούφιση της κοινωνίας»


•

Ερωτηματικά για την προέλευση των πόρων χρηματοδότησης της «Χρυσής Αυγής» ανακύπτουν από την υπερβάλλουσα «επιχειρηματική», «κοινωνική» και προπαγανδιστική» δραστηριότητα της. Το θέμα έθεσαν με τη μορφή «προβληματισμού» και αναλυτές της Ουάσινγκτον στην Ελληνική αντιπροσωπεία στο πρόσφατο ταξίδι του κ. Α. Σαμαρά στις ΗΠΑ, ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα φέρεται ότι συμβούλευσε τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει την ανάπτυξη του φαινομένου.

Οι αναλυτές αυτοί συνδέουν τη Χ.Α. με ακροδεξιούς και ναζιστικούς κύκλους της Γερμανίας και εφιστούν ιδιαίτερα την προσοχή της κυβέρνησης στη δυναμική που μπορεί να πάρει το φαινόμενο αυτό, όσο η ελληνική κοινωνία καταπιέζεται οικονομικά και ψυχολογικά από την κρίση.

Λέγεται χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρώτησε τον Αντώνη Σαμαρά για το φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Ο κ. Ομπάμα «συμβούλευσε φιλικά» τον Έλληνα πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει το θέμα μέσα από μέτρα ανακούφισης της Ελληνικής κοινωνίας. «Αν καταφέρεις να γυρίσεις το παιχνίδι –φέρεται ότι του είπε- θα δεις ότι η ναζιστές θα χάσουν σιγά-σιγά τη δύναμή τους. Πρέπει να αρχίσεις να δίνεις κάτι πίσω στους αδύνατους. Έστω και ένα εκατοστάρικο το μήνα …»

Στο μεταξύ, οι τελευταίες μετρήσεις που δίνουν στη Χ.Α. σταθερά τη θέση του τρίτου κόμματος έχουν δώσει «αέρα στα πανιά» του Ν.Μιχαλολιάκου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου στην ιστοσελίδα vima.gr “ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος  μέσα στο συχνό παραλήρημά του ονειρεύεται μεγάλα εκλογικά ποσοστά, τα οποία θα του δώσουν, όπως λέει, την ευκαιρία να εγκαταλείψει όποιες ιδέες είχε αυτός και οι «συναγωνιστές» του για… επανάσταση για να επιζητήσει τώρα δημοψήφισμα με μοναδικό ερώτημα: δραχμή ή ευρώ; Άλλωστε, όπως λέει συχνά στον περίγυρό του, εάν κάποιος θέλει να κάνει επανάσταση δεν πρόκειται να ρωτήσει τον λαό. Το ίδιο έκανε, λέει και ο… Λένιν που δεν ρώτησε κανέναν αν και είχε ποσοστό μόλις 2%”

To ρεπορτάζ αναφέρει επίσης πως « μετά από μία περίοδο ψυχρότητας που υπήρχε στις σχέσεις του με τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη άρχισε και πάλι να τον θεωρεί ως το νούμερο δύο στο κόμμα του. Υπάρχει εξήγησηκαι γι΄αυτό. Το σύνθημα «Κασιδιάρης δήμαρχος της Αθήνας» τους τελευταίους μήνες «έπαιζε» πολύ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με αρκετούς οπαδούς να τον προτείνουν για τη θέση αυτή. Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που ώθησαν τον «αρχηγό» να ανακοινώσει από το webtv της Χρυσής Αυγής την υποψηφιότητά του. Του έδωσε το χρίσμα, με συνοπτικές διαδικασίες σε μία χαλαρή τηλεοπτική συζήτηση, χωρίς να συγκαλέσει κανένα όργανο, χωρίς καμία διαδικασία, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι το «πουλέν» του έχει χαραγμένο στο μπράτσο του τον αγκυλωτό σταυρό»..

Παράλληλα, κατά το ρεπορτάζ, η “Χρυσή Αυγή, φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να εντείνει την παρουσία της και στον συνδικαλισμό, όπως δηλαδή πράττουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Έχει ήδη μετάσχει στις εκλογές των ταξιτζήδων και στις αρχαιρεσίες των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές, ενώ σκοπεύει να πάρει μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη μελών στα επιμελητήρια, στους κλαδικούς συλλόγους, ακόμα και στον δικηγορικό σύλλογο εάν βρει κατάλληλους υποψήφιους”.
http://7imeres.gr