09 Απριλίου 2013

Ν. Παπαδόπουλος: «Να πάψουμε να ψάχνουμε σχέδιο Β»


Δύσκολες χαρακτήρισε τις μέρες που έρχονται ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος από τις Τομές στα Γεγονότα, τονίζοντας ότι η πληροφόρηση προς τους καταθέτες θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Έπρεπε, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος να υπάρχει καλύτερος σχεδιασμός και συντονισμός εκ μέρους της ΚΤ για να μην παρατηρείται αυτή η ασυνεννοησία. Εξέφρασε παράλληλα τη θέση ότι πρέπει να πάψουμε να ψάχνουμε ένα αόριστο σχέδιο β και να επικεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε.


Οι περιορισμοί στραγγαλίζουν την κυπριακή οικονομία και θα πρέπει να χαλαρώσουν για να λειτουργήσει η οικονομία της Κύπρου, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, θέτοντας τα ερωτήματα «τι θα γίνει με τις καταθέσεις που θα μείνουν δεσμευμένες μέχρι το Σεπτέμβριο» και «τι θα γίνει με τα δημοσιονομικά».

Εξέφρασε τη θέση ότι υπάρχουν λύσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες μέχρι και το τέλος του Μάη που θα πάρουμε τη πρώτη δόση, σημειώνοντας ότι «πρέπει να αρχίσουμε να προγραμματίζουμε, για να μην βρισκόμαστε ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων».

Το μονό σχέδιο που υπάρχει είναι το μνημόνιο, είπε ο Ν. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα της Κύπρου είναι βαθύτερο. Πρέπει να δούμε τι έγινε τα τελευταία χρονιά. Το Μάιο του 2011 βρεθήκαμε εκτός αγορών. Καμιά χωρά στον κόσμο δεν έμεινε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγορών». Η εξέλιξη αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο στο γεγονός ότι τότε δεν ψάχναμε βοήθεια που ήταν το σχέδιο Α και ψάχναμε το σχέδιο β, τα δάνεια από τους Ρώσους κλπ. Μετά από 2 χρονιά κερδίσαμε την ΑΤΑ και καταστράφηκε η Κύπρος, είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να καλύψουμε τις ανάγκες μας από το μνημόνιο και αργότερα ίσως να βρούμε εναλλακτικές.

Σημείωσε ότι «πρέπει να πάψουμε να ψάχνουμε ένα αόριστο σχέδιο β και να επικεντρωθούμε στη λύση που έχουμε»
http://sigmalive.com/news/local/39264