07 Φεβρουαρίου 2013

Άγκυρα: O ηθικός αυτουργός είχε ζητήσει άσυλο από Ελλάδα Είχε τεθεί υπό κράτηση το 2004 και αφέθηκε κατά λάθος ελεύθερος, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η "Yeni Safak" στην πρώτη σελίδα σε μονόστηλο και στη συνέχεια στις εσωτερικές με τον τίτλο «Ο βομβιστής με το ψευδώνυμο "Abi" (μεγάλος αδελφός) ελεύθερος κατά λάθος», γράφει ότι αποκαλύφθηκε πως ο Χουσεϊν Φεβζί Τεκίν με το ψευδώνυμο «Abi», που έδωσε στον Ετσεβίτ Σανλί του DHKP-C την εντολή για την επίθεση στην αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα, είχε τεθεί υπό κράτηση το 2004 και αφέθηκε κατά λάθος ελεύθερος.

Ο Τεκίν, σύμφωνα με την εφημερίδα, αφού έμεινε για πολύ καιρό στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι στη συνέχεια μετέβη στην Ολλανδία, όπου εκπαίδευσε την ομάδα «ζωντανών βομβών» της οργάνωσης. Ο Τεκίν συνελήφθη στη συνέχεια με τον υπεύθυνο της οργάνωσης στην Ευρώπη, Ουνσάλ.Ο Τεκίν, την έκδοση του οποίου ζήτησε η Τουρκία, αιτήθηκε από την Ελλάδα πολιτικό άσυλο και το αίτημά του έγινε δεκτό. Τελικά αφέθηκε πάλι ελεύθερος από τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Λέγεται ότι ο Τεκίν τελευταία εθεάθη στην Ολλανδία με τον ιδρυτή του DHKP-C, Ντουρσούν Καρατάς.
http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=122306