07 Φεβρουαρίου 2013

Επίθεση στο Μπουργκάς: Χείρα βοηθείας από το ΥΠΕΞ στη Σόφια

Μπουργκάς - τρομοκρατική επίθεση κατά ισραηλινών τουριστών - αρχείο
EPA/STRINGER-Φωτογραφία αρχείου από την τρομοκρατική επίθεση κατά ισραηλινών τουριστών, στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, στη Βουλγαρία, στις 19 Ιουλίου 2012.

Έτοιμο να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στις έρευνες των βουλγαρικών αρχών για την τρομοκρατική επίθεση κατά ισραηλινών τουριστών στο Μπουργκάς, πέρυσι τον Ιούλιο, δηλώνει σε επίσημη ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.

Το αποτέλεσμα της έρευνας, σημειώνει το ΥΠΕΞ, απαιτεί προσεκτική ανάλυση και αξιολόγηση από κοινού με τους εταίρους μας στην Ε.Ε., στο πλαίσιο των κοινών μας προσπαθειών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και αφού επαναλαμβάνει  την απόλυτη και απερίφραστη καταδίκη κάθε τρομοκρατικής ενέργειας «από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται και με οποιαδήποτε δικαιολογία», τονίζει πως «η ανοχή μας στην τρομοκρατία είναι μηδενική».
«Είμαστε έτοιμοι», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών,  «να παράσχουμε κάθε δυνατή συνδρομή στη Βουλγαρία προκειμένου οι δράστες της αποτρόπαιας αυτής πράξης να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
http://www.naftemporiki.gr/story/605070