19 Ιανουαρίου 2013

Ο Erdoğan μιλώντας για το Κουρδικό: «Ένα κράτος, ένα έθνος, μία σημαία»

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdoğan, δήλωσε πως το κόμμα του (ΑΚΡ) χαίρει ακόμη της μεγαλύτερης απήχησης στον τουρκικό λαό, με το 54% αυτού να δηλώνει πρόθεση να το ψηφίσει στις επόμενες εκλογές.
Ο  Erdoğan βάσισε τα λεγόμενά του σε νέες δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.Σε σημερινή δημόσια εμφάνισή του στην επαρχία της Gaziantep, ο Τούρκος Πρωθυπουργός σχολίασε επίσης την ειρηνευτική διαδικασία με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ).«Ο τρόμος δεν έφερε τίποτα, παρά μόνο έχθρα, μίσος, πείνα και φτώχεια στη χώρα μας. Το Diyarbakır, όπως και η Gaziantep θα μπορούσαν να είχαν αναπτυχθεί περισσότερο αν δεν υπήρχε ο τρόμος. Αυτός είναι και ο λόγος που το μόνο που επιθυμούμε είναι οι τρομοκράτες να αφήσουν κάτω τα όπλα τους. Η διαδικασία συνεχίζει, ως μέρος της εθνικής μας ενότητας και του προγράμματος της αδελφοσύνης. Όλες οι απαραίτητες μονάδες εργάζονται πυρετωδώς. Όμως στο σημείο αυτό, πρέπει να τονίσω δύο πράγματα: Πρώτον, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, εκτός και αν οι ίδιοι οι τρομοκράτες αποφασίσουν να παρατήσουν τα όπλα. Πολλοί μας ασκούν κριτική για καταστροφή της ειρηνευτικής διαδικασίας, με τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των τρομοκρατών. Όπως είδαμε στο Mardin, ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του εξαιτίας των τρομοκρατών. Όσο οι τρομοκράτες σκοτώνουν τους αστυνομικούς μας, θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε επιχειρήσεις αντεπίθεσης – αντιποίνων.

Δεύτερον, η ειρηνευτική διαδικασία αφορά όλο το έθνος και έχει ως στόχο της να γιατρέψει τις πληγές του συνόλου των 75 εκατομμυρίων της χώρας και όχι μόνο μίας εθνοτικής ομάδος. Ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να πει: “είμαστε εκπρόσωποι των Κούρδων”, καθώς υπάρχουν Κούρδοι που έχουν ψηφίσει το κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) και άλλοι που δεν εγκρίνουν την πολιτική του. Οι τελευταίοι έχουν ψηφίσει το κόμμα μας, το ΑΚΡ και το κόμμα μας είναι ένα κόμμα – μία κυβέρνηση - για όλο το λαό. Για αυτό και λέμε:
“Ένα κράτος, ένα έθνος, μία σημαία”.

Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi