19 Ιανουαρίου 2013

Οι βέβηλοι κατέστρεψαν το νεκροταφείο της Λαπήθου Ισοπέδωσαν εκκλησία και τάφους και πέταξαν τα οστά στα σκουπίδια


Φωτογραφία
ΣΕ μια νέα βάρβαρη πράξη έχει προβεί η Τουρκία και οι εγκάθετοί της στα κατεχόμενα. Όπως μεταδίδεται από την κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου (δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Χαλκίν Σεσί), το ελληνικό κοιμητήριο στο κατεχόμενο χωριό Λάπηθος έχει καταστραφεί. Αυτό, όπως αναφέρεται, έγινε με πρωτοβουλία του Fuat Νamsoy, που παρουσιάζεται ως λεγόμενος δήμαρχος της κατεχόμενης Λαπήθου και γενικός γραμματέας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UΒΡ). Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Χαλκίν Σεσί, η απόφαση για την καταστροφή του νεκροταφείου είχε ληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια από τον Νamsoy και την ομάδα του.
Μπουλντόζες και άλλα μηχανήματα επιστρατεύθηκαν για την καταστροφή του νεκροταφείου και της εκκλησίας που βρίσκεται σε αυτό Όπως συναφώς αναφέρει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα, οι πέτρες των τάφων έχουν σπάσει και ρίχνονται μέσα στο κτήριο της κατεστραμμένης εκκλησίας του νεκροταφείου. Όπως περαιτέρω αναφέρεται τα οστά από τους τάφους έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια.
Η εφημερίδα που δημοσιεύει το ρεπορτάζ αναφέρει πως κανείς δεν αντέδρασε στην ενέργεια αυτή. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για την καταστροφή του ελληνικού νεκροταφείου και της εκκλησίας, ούτε ο δράστης έγινε αποδέκτης παραπόνων. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι θεωρείται βέβαιο πως οι Ελληνοκύπριοι θα εγείρουν το θέμα στην τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά και στο Ευρωπαϊκό
http://www.philenews.com/digital/