20 Απριλίου 2016

Οι Αμερικανικές Αερογραμμές ακυρώνουν πτήσεις για Τουρκία Οι πτήσεις της Ντέλτα ακυρώνονται τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο Του Νίκου Στέλγια

Οι αμερικανικές εταιρίες αερογραμμών λαμβάνουν μια νέα πρωτοβουλία, η οποία ρίχνει φως στα επίπεδο όπου έχει φτάσει το «άγχος» και ο προβληματισμός της αμερικανικής πλευράς σε ότι αφορά την επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στο εσωτερικό της Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, η αμερικανική αεροπορική εταιρία Ντέλτα προχωρά στην ακύρωση όλων των πτήσεων της από τις ΗΠΑ προς το Αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Σε σχετικό ανακοινωθέν, η εταιρία τονίζει ότι η απόφαση λήφθηκε με βάση την πρόσφατη προειδοποίηση των αμερικανικών αρχών σχετικά με αυξημένους κινδύνους στην Τουρκία. Οι πτήσεις της Ντέλτα ακυρώνονται τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο. 
Η αμερικανική εταιρία ανακοινώνει ακόμη ότι εξαιτίας της κατάστασης ασφαλείας στο εσωτερικό της Τουρκίας παρατηρείται μεγάλη μείωση στον αριθμό επιβατών που επιλέγουν αυτό το διάστημα να ταξιδέψουν στην Τουρκία. 

Η εξέλιξη έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά από τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον σχετικά με το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο νότιο κομμάτι της Τουρκίας.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ