20 Απριλίου 2016

ΤΟ 7% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ISIS ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Συνεργασία μαφίας-τζιχαντιστών στα ναρκωτικά

Ένα νέο στοιχείο για την δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους έδωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Ιταλός εισαγγελέας Franco Roberti, επικεφαλής για την καταπολέμηση της μαφίας και της τρομοκρατίας στην χώρα.Ο Roberti αποκάλυψε ότι η ιταλική αστυνομία έχει στα χέρια της αποδεικτικά στοιχεία ότι η μαφία και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνεργάζονται στενά στην διακίνηση χασίς και ακολουθούν μια διαδρομή η οποία ξεκινά από την Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο και μέσω Τυνησίας και Αλγερίας φθάνει στο Τρομπούκ στην ανατολική Λιβύη. Η διαδρομή αυτή στην Λιβύη ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει στην χώρα την παραλιακή πόλη Σύρτη, ένα ακόμα προπύργιο των τζιχαντιστών, εκτός Συρίας και Ιράκ.


Παρόλο που η χρήση της κάνναβης αντιτίθεται στον θρησκευτικό νόμο της Σαρία, σύμφωνα με το τμήμα των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, το 7% των εσόδων των τζιχαντιστών προέρχεται από το εμπόριο των ναρκωτικών ενώ η ιταλική μαφία κερδίζει περισσότερα από 32 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Franco Roberti υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθούν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τρομοκράτες, είναι να αποποινικοποιηθεί  ή ακόμα και να νομιμοποιηθεί η κάνναβη. Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό θα αποτελέσει ένα «όπλο» κατά λαθρεμπόρων και τρομοκρατών που πλουτίζουν από το εμπόριο ναρκωτικών.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ